foto: AP/Scanpix
Bijušais Beļģijas karalis atzīstas, ka viņam ir ārlaulības meita
Bijušais Beļģijas karalis Alberts II ar sievu Paulu.
Attiecības
2020. gada 28. janvāris, 12:44

Bijušais Beļģijas karalis atzīstas, ka viņam ir ārlaulības meita

Jauns.lv

Bijušais Beļģijas karalis Alberts II pirmdien atzinies, ka viņam ir meita no ārlaulības attiecībām pirms 50 gadiem. Ar šo paziņojumu bijušais monarhs nācis klajā, kad viņa paternitāti apstiprināja DNS analīzes, kuras tiesa viņam piesprieda veikt.

foto: AP/Scanpix
Bijušais Beļģijas karalis Alberts II ar sievu Paulu.

Ar atzīšanos, ka ir beļģu mākslinieces Delfīnes Bēlas (Delphine Boel) bioloģiskais tēvs, 85 gadus vecais bijušais karalis cer izbeigt nepatīkamo un sāpīgo tiesāšanos par paternitāti.

Šī tiesāšanās sākās jau 2013. gadā, kad Alberts II atteicās no troņa un zaudēja tiesisko imunitāti. 

Alberts II ne reizi vien noliedza, ka ir Bēlas bioloģiskais tēvs. Māksliniece to apgalvoja divas desmitgades un pēc tam vērsās tiesā. Bijušais karalis pērnā gada maijā piekrita veikt DNS izmeklējumus paternitātes noteikšanai - pēc tam kad Briseles tiesa viņam piesprieda 5000 eiro soda naudu par katru nokavētu dienu, kad viņš atsakās nodot analīzes.

Delfīne Bēla, kurai tagad ir 51 gads, apgalvo, ka viņas mātei baronesei Sibillei de Selīsai Lonšānai (Sybille de Selys Longchamps) no 1966. līdz 1984. gadam bija romāns ar toreizējo troņmantinieku Albertu.

foto: Reporters
Māksliniece Delfīne Bēla.

Delfīni izaudzināja viņas mātes vīrs Žaks Bēls, taču viņa tiesā zvērēja, ka šis vīrietis nav viņas bioloģiskais tēvs.

Alberts tronī kāpa 1993. gadā un valdīja divas desmitgades - līdz 2013. gadam. Pagājušā gadsimta 80. gados Alberts atklāja, ka viņa un sievas karalienes Paulas laulībā ir problēmas. Taču viņš nekad netika atzinis, ka viņam ir ārlaulības bērns.

foto: AP/Scanpix
Bijušais Beļģijas karalis Alberts II ar sievu karalieni Paulu.

Laulībā ar karalieni Paulu dzimuši trīs bērni. Viens no viņiem ir pašreizējais Beļģijas karalis Filips.

Pirmdien izplatītajā paziņojumā Alberta advokāti norādīja, ka bijušais karalis "uzzinājis DNS rezultātus... [un] izmeklējumu rezultāti liecina, ka viņš ir Delfīnes Bēlas kundzes bioloģiskais tēvs".

Pēc advokātu teiktā, Alberts ir nolēmis "ar godu un cieņu beigt šo sāpīgo procedūru" par paternitāti Beļģijas apelācijas tiesā. Advokāti uzsver, ka "tiesiskā paternitāte ne vienmēr nozīmē bioloģisko paternitāti", un piebilst, ka Alberts attiecībā uz Delfīnes audzināšanu nav pieņēmis "nekādus lēmumus saistībā ar ģimenes, sociālajām un audzināšanas lietām".

Delfīne Bēla - bijušā Beļģijas karaļa Alberta II ārlaulības meita

gallery icon
11

Taču Bēlas advokāts, kad žurnālisti viņam pajautāja par klientes mantojuma tiesībām, atbildēja, ka likuma priekšā viņa ir tāds pats bērns kā jebkurš cits. Pēc advokāta teiktā, bijušā karaļa atzīšanās Bēlai ir sagādājusi atvieglojumu, jo "viņas dzīve bija pārvērtusies murgā, cenšoties izcīnīt šo cīņu par savu identitāti".

"Viņai ir bioloģiskais tēvs, kurš brutāli no viņas atteicās, kad šis paternitātes jautājums nonāca atklātībā", un Delfīna sākusi tiesīšanos, lai "šo pašu nastu nevajadzētu nest viņas bērnam", sacīja advokāts. Pēc viņa teiktā, Alberta paziņojums atspoguļo "korektuma trūkumu, cilvēcības trūkumu... un vēlreiz apliecina mīlestības trūkumu".

Tēmas