Aprikožu ievārījums ar smaržīgajiem pipariem un degvīnu
Kad apnikuši tradicionālie ievārījumi ar visiem zināmajām garšām, vērts pamēģināt šo recepti. No viena kilograma aprikožu sanāks 5-6 glāzes ievārījuma. Gatavošana 20 minūtes, ievilkšanās 1 stundu.
Sastāvdaļas:
1 kg aprikožu
1/2 kg ievārījuma cukura
10 smaržīgo piparu graudi
4 ēdk. aprikožu degvīna
Gatavošana:
1. Aprikozēm izņem kauliņus, sasmalcini un saber lielā katlā. Pārkaisi ar cukuru un paturi 1 stundu, ik pa brīdim apmaisot.
2. Liec katlu uz uguns un uzvāri. Pievieno piparu graudus un vāri uz mazas uguns 3 minūtes. Ja veidojas putas, nosmel tās. Pirms vārīšanas beigām pievieno aprikožu degvīnu.
3. Ievārījumu paturi 10 minūtes, tad salej ar verdošu ūdeni izskalotās burciņās vai glāzēs.
Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: Shutterstock