Aprikožu ievārījums ar smaržīgajiem pipariem un degvīnu

Aprikožu ievārījums ar smaržīgajiem pipariem un degvīnu

Jauns.lv

Kad apnikuši tradicionālie ievārījumi ar visiem zināmajām garšām, vērts pamēģināt šo recepti. No viena kilograma aprikožu sanāks 5-6 glāzes ievārījuma. Gatavošana 20 minūtes, ievilkšanās 1 stundu.

Aprikožu ievārījums ar smaržīgajiem pipariem un de...

Sastāvdaļas:

1 kg aprikožu

1/2 kg ievārījuma cukura

10 smaržīgo piparu graudi

4 ēdk. aprikožu degvīna

Gatavošana:

1. Aprikozēm izņem kauliņus, sasmalcini un saber lielā katlā. Pārkaisi ar cukuru un paturi 1 stundu, ik pa brīdim apmaisot.

2. Liec katlu uz uguns un uzvāri. Pievieno piparu graudus un vāri uz mazas uguns 3 minūtes. Ja veidojas putas, nosmel tās. Pirms vārīšanas beigām pievieno aprikožu degvīnu.

3. Ievārījumu paturi 10 minūtes, tad salej ar verdošu ūdeni izskalotās burciņās vai glāzēs.

Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: Shutterstock