Brūkleņu ingvera morss
Brūkleņu morsam pēc pagatavošanas ir vismaz mēnesi jānobriest, lai būtu garšīgs.

Brūkleņu ingvera morss

Jauns.lv

No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 litri morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni.

Brūkleņu ingvera morss...

Sastāvdaļas:

2 kg brūkleņu

½ kg baltā cukura

1 kg brūnā cukura

3 l ūdens

½ l sausa sarkanvīna

300 g svaiga ingvera

Gatavošana:

1. Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā.

2. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni pusstundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.

Žurnāls "100 Labi Padomi' / Foto: Agnese Gulbe/ LETA