Austrumu slimnīcas labākie oftalmologi guvuši atzinību Pasaules Oftalmoloģijas kongresā Vankūverā
foto: https://www.facebook.com/Austrumuslimnica
Runā speciālists

Austrumu slimnīcas labākie oftalmologi guvuši atzinību Pasaules Oftalmoloģijas kongresā Vankūverā

Veselības nodaļa

Jauns.lv / LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas ārsti, piedaloties Pasaules Oftalmoloģijas kongresā Vankūverā, Kanādā, ar izcilību prezentējuši pētījumus par dažādu inovatīvu mazinvazīvu ārstniecības metožu pielietojumiem acu slimību ārstēšanā pacientiem Latvijā, gūstot ārvalstu kolēģu atzinību par paveikto.

Pasaules Oftalmoloģijas kongress šogad risinājās no 16. līdz 19.augustam Vankūverā, Kanādā. RAKUS kongresā pārstāvēja septiņas Oftalmoloģijas klīnikas oftalmoloģes - asociētā profesore Kristīne Baumane, Gunta Blezūra-Ūdre, Elīza Briede, Marija Klindžāne, Līga Radecka, Aļina Suhorukova un Lāsma Volksone.

Baumane bija viena no sesijas darba grupas vadītājām un uzstājās ar prezentāciju, kuras laikā informēja sēdes dalībniekus par mikrošunta "Preserflo" pielietošanas rezultātiem sekundāru glaukomu ārstēšanā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Oftalmoloģijas klīnikā. Ar "Preserflo" mikrošuntu ir iespējams efektīvi samazināt intraokulāro spiedienu acīs, kurās iepriekš ir veiktas vitrektomijas acu operācijas.

Savukārt oftamoloģe Blezūra-Ūdre uzstājās ar prezentāciju par glaukomas ārstēšanu, izmantojot minimāli invazīvo GATT (gonioskopijas asistētā transluminālā trabekulektomija) metodi. Kongresa sēdes laikā viņa informēja Pasaules Oftalmoloģijas kongresa dalībniekus par saviem rezultātiem, pielietojot šo metodi pseidoeksfoliatīvas glaukomas ārstēšanā pacientiem.

Prezentācijas rezultātā šī gada 18.septembrī RAKUS viesosies Somijas glaukomas asociācijas prezidents un Helsinku Universitātes slimnīcas profesors Mika Harju, lai iepazītos un gūtu pieredzi šo operāciju veikšanā RAKUS Oftalmoloģijas klīnikā.

Oftalmoloģe Radecka prezentācijā informēja par anatomiskajiem un funkcionālajiem rezultātiem pēc pilna makulas plīsuma ķirurģiskas ārstēšanas. Prezentējot iegūtos ārstniecības rezultātus, viņa īpaši uzsvēra, ka tie atkarīgi no savlaicīgas ķirurģiskās palīdzības, kas arī tiek sniegta pacientiem Latvijā, RAKUS Oftalmoloģijas klīnikā.

Konferences noslēgumā oftamoloģe Briede prezentēja RAKUS Oftalmoloģijas klīnikā veiktā pētījuma rezultātus saistībā ar mikropulsa ciklofotokoagulācijas iedarbību uz acs mikrovaskulāriem audiem. Pašlaik mikropulsu ciklofotokoagulācija Latvijā tiek piedāvāta tikai RAKUS Oftalmoloģijas klīnikā.

RAKUS Oftalmoloģijas klīnika, kas specializējas oftalmoloģisku slimību diagnostiskā un ārstēšanā, sniedz neatliekamo oftalmoloģisko palīdzību visu diennakti - ambulatori acu traumpunktā un stacionārā. Klīnika ir strauji attīstījusies, praksē ieviešot jaunas diagnostikas un ārstēšanas metodes, nodrošinot kataraktas, glaukomas, tīklenes operācijas ar vismūsdienīgākajām tehnoloģijām, acs intraokulāro audzēju diagnostiku un ārstēšanu, kā arī citas oftalmoloģiskās operācijas un manipulācijas.

Eiropas Oftalmologu biedrība Oftalmoloģijas klīnikai ir piešķīrusi sertifikātu par atbilstību visaugstākajiem Eiropas standartiem. Klīnikā tiek veikti acu slimību klīniskie pētījumi, kas palīdz pilnveidot pacientu ārstēšanu.