foto: Publicitātes foto
VIDEO: Laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” aizvadīts asinsdonoru nedēļas lielākais pasākums “Mums ir viena asinsrite”
Esi vesels
2024. gada 17. jūnijs, 10:41

VIDEO: Laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” aizvadīts asinsdonoru nedēļas lielākais pasākums “Mums ir viena asinsrite”

Reklāmas projekts

Lai popularizētu asinsdonoru kustību un veicinātu līdzcilvēku iesaisti, laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” aizvadīts starptautiskajai asinsdonoru dienai veltīts pasākums “Mums ir viena asinsrite”. To jau tradicionāli vairākus gadus pēc kārtas organizē Valsts asinsdonoru centrs (VADC) kopā ar sadarbības partneriem. Pateicoties pasākumā saziedotajām asinīm, būs iespējams glābt vairāk nekā 120 cilvēku dzīvības.

“Īstenojot “Linstow Baltic” korporatīvās sociālās atbildības stratēģiju, ikdienas darbībā tiek ietvertas iniciatīvas, kas balstītas uz ilgtspējīgas attīstības pamatvērtībām, viena no tām ir veselības veicināšana. Arī šogad, turpinot ilggadīgo sadarbību ar Valsts asinsdonoru centru, laukumā pie t/c “Origo” norisinājās ikgadējais asinsdonoru kustības pasākums. T/c “Origo” kā viens no apmeklētākajiem tirdzniecības centriem pašā Rīgas sirdī ļauj uzrunāt arvien vairāk rīdzinieku un pilsētas viesu, aicinot rīkoties atbildīgi. Ir patiess gandarījums, ka šo iniciatīvu ik gadu novērtē gan t/c “Origo” nomnieki, gan centra apmeklētāji un aktīvi iesaistās asinsdonoru kustībā, tādējādi, sniedzot atbalstu līdzcilvēkiem un glābjot dzīvības,” norāda “Linstow Baltic” un multifunkcionālā centra “Origo” komercdirektore Evija Majevska.

Visā pasaulē starptautiskā asinsdonoru diena tradicionāli tiek atzīmēta 14. jūnijā, aktualizējot šīs kustības nozīmi nelaimē nonākušo dzīvību glābšanā. Pasākuma ietvaros ikvienam interesentam bija iespēja noskaidrot savu asins grupu, pārbaudīt hemoglobīna līmeni un ziedot asinis VADC mobilajā autobusā.

“Pasaules asinsdonoru dienas pasākums jau vairākus gadus norisinās pie tirdzniecības centra “Origo”. Šī diena kļuvusi par nozīmīgu notikumu, kas piesaista daudzus cilvēkus un popularizē asinsdonoru kustību Latvijā. Pasākums tika rīkots ar mērķi pateikties tiem cilvēkiem, kas nesavtīgi ziedo asinis līdzcilvēku dzīvības glābšanai, un popularizēt asinsdonoru kustību, informējot sabiedrību par asins ziedošanas nozīmi un ieguvumiem. Šogad, neskatoties uz lietainajiem laikapstākļiem, pasākums piesaistīja ievērojamu skaitu donoru. 58 cilvēki vēlējās ziedot asinis, no kuriem 41 cilvēks arī ziedoja,” atklāj VADC direktore Egita Pole.

Mums ir viena asinsrite

gallery icon
29

Par svētku sajūtu radīšanu rūpējās radio “Star FM” pop-up studijas dīdžeji Maija Rozīte un Oskars Lepers, rosinot piedalīties dažādās aktivitātēs un uz sarunu aicinot sabiedrībā zināmas personības (tostarp aktīvus asinsdonorus) – mūziķus Donu, Patrishu un Chrisu Noa, kā arī sportistus – basketbolistu Dairi Bertānu un volejbolistes Anastasiju Samoilovu un Tīnu Graudiņu.

Visiem donoriem, kas šajā dienā pie t/c “Origo” ziedoja asinis VADC mobilajā autobusā, bija sarūpēti īpaši pateicības pārsteigumi no t/c “Origo” nomniekiem “LIDO”, “Laima” un “Narvesen”.

Starptautiskajā asinsdonoru dienā godinot visus donorus, VADC pauž pateicību ikvienam, kurš ziedo asinis, palīdzot glābt līdzcilvēku dzīvības. Katrs donors, vienu reizi ziedojot asinis, palīdz izglābt trīs smagi slimu pacientu dzīvības.

Par t/c “Origo”:

2020. gadā rekonstruētais un paplašinātais tirdzniecības centrs “Origo” ir viens no modernākajiem iepirkšanās centriem Latvijā. Jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas ērtas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas “Origo One” biznesa centrs ar augstvērtīgiem A klases birojiem. Tirdzniecības centrā “Origo” pieejams plašs vietējo un starptautisko zīmolu klāsts, tostarp “Home&You”, “Springfield”, “Women’secret”, “Ivo Nikkolo’’, “Reserved”, “Lindex”, “Douglas”, “Sportland’’, “Skechers”, “Sinsay”, “Multilukss”, “LMT”, “Virši”, “Euronics”, “AIOO”, “Vapiano”, “Ginger”, “Gan Bei”, “Caffeine”, “Rimi Hyper”, “Rimi Mini”, “Veselības centrs 4”, “E. Gulbja Laboratorija’’ un “Rīgas satiksme”.

Raksts tapis sadarbībā ar t/c Origo.

Vairāk informācijas www.origo.lv