foto: Publicitātes foto
Aknu veselība būtiski ietekmē sirds mieru
Esi vesels
2024. gada 27. februāris, 09:00

Aknu veselība būtiski ietekmē sirds mieru

Reklāmas projekts

Lai arī gaiss jau smaržo pēc pavasara un arvien uzstājīgākas kļūst putnu čalas, šogad tuvojošais pavasaris mani galīgi neiedvesmo – mokos ar nespēku, vājumu un nepārejošu nogurumu. Bet gribētu baudīt aktīvāku un priecīgāku dzīvi!

Pamanījusi internetā ziņu, ka februāris Latvijā ir sievietes sirds veselības mēnesis, aizdomājos, ka sen neesmu pārbaudījusi savu sirsniņu un sapratu, ka, iespējams, ar to arī jāsāk. Ar visām savām sūdzībām par mokošo nogurumu un tam sekojošu apātiju, devos pie ģimenes ārsta, lai man nozīmē nepieciešamos izmeklējumus sirdij.

Kamēr gaidīju savu pieraksta dienu, paložņāju interneta plašumos, lai sameklētu kādus “pierādījumus” tam, ka manām sūdzībām par enerģijas trūkumu varētu būt saistība ar sirds veselību, un nejauši uzgāju pētījumu par sirds veselības saistību ar aknām… Sākotnēji tā man šķita maz ticama kombinācija, tomēr izrādās, ka optimāla aknu veselība lielā mērā atbalsta sirds veselību.

Pētījuma autori atgādina, ka sirds un asinsvadu slimības ir pasaulē bīstamākie “slepkavas”, un viens no šo slimību veicinošiem faktoriem ir slikta aknu veselība, jo aknas ir viens no svarīgākajiem orgāniem, kas organismā veic daudz dzīvībai svarīgu funkciju, piemēram, attīra asinis, pārvērš barības vielas enerģijā, metabolizē taukus un atbalsta imūnsistēmu. Attiecīgi tauku (holesterīna un triglicerīdu) uzkrāšanās asinīs var nosprostot artērijas, bet sirds artērijas ir ļoti jutīgas pret aizsprostojumu, un tādējādi tas var noslogot sirdi.

Tāpēc optimāla aknu veselība ir būtiska, lai samazinātu stresu sirdij. Šī pētījuma autori norāda, ka labs risinājums sirds un aknu veselībai ir krila eļļas fosfolipīdi, kas ir bagāti ar omega-3 un holīnu, jo ir pierādīts, ka tie ievērojami samazina triglicerīdu līmeni asinīs, kas ir svarīgs sirds veselības rādītājs, palielina omega-3 indeksu un nepaaugstina ZBL holesterīna līmeni. Krila eļļas fosfolipīdi ir svarīgi veselīgas aknu darbības uzturēšanai un palīdz pareizai tauku vielmaiņai – tie atbalsta aknu funkcijas, samazina tauku uzkrāšanos un veicina normālu tauku vielmaiņu. [1]

foto: Publicitātes foto

Ar šo informāciju “bagāžā” nokļuvu sava ģimenes ārsta kabinetā, un, izrādās, visu sev būtisko informāciju jau pati biju uzzinājusi. Dakteris paslavēja manu interesi par sirds veselības jautājumiem un, nozīmējis nepieciešamos izmeklējumus, ieteica lietot krila eļļu, konkrēti LYL Krill Oil Superba BOOST™, kas ir jaunākās paaudzes omega-3 koncentrāts ar ievērojami augstāku efektivitāti un būtiskiem ieguvumiem veselībai – gan sirdij, gan aknām.

Viņš norādīja, ka tas dabiski satur organismam nepieciešamākās omega-3 taukskābes (EPS un DHS), omega-6 un omega-9, holīnu (B4 vitamīns), fosfolipīdus un astaksantīnu, un tam ir augstākās pakāpes uzsūkšanās jauda. Viņš teica, ka tā esot vislabākā izvēle, rūpējoties par sirds veselību.

Aptiekā šo produktu varot atpazīt pēc tumši violetās kastītes ar četriem simboliem - sirdi, aknām, smadzenēm un acīm –, kas, balstoties uz klīniskiem pētījumiem un zinātniskiem slēdzieniem, uzskatāmi norāda par papildu ieguvumiem veselībai (tos apstiprina EFSA jeb Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde).

Mans ģimenes ārsts allaž seko jaunākajiem sasniegumiem medicīnā un farmācijā, tāpēc ir ļoti zinošs. Līdz ar to es lūdzu viņu man izskaidrot, ar ko tad krila eļļa ir labāka par līdz šim cildināto zivju eļļu. Un viņš paskaidroja, ka LYL Krill Oil Superba BOOST™ omega-3 fosfolipīdi satur dabā iedarbīgākās EPA & DHA taukskābes, un ir klīniski pierādīts, ka, pateicoties šiem fosfolipīdiem, taukskābes organismā iedarbojas līdz pat 98% efektīvāk par zivju eļļā esošajām taukskābēm. Tādējādi krila eļļa spēj uzlabot un uzturēt galvenos sirds veselības rādītājus labāk nekā jebkurš cits omega-3 taukskābju avots. Dakteris īpaši uzsvēra, ka, krila eļļai nonākot organismā, notiek organismam draudzīga omega-3, holīna un astaksantīna piegāde un integrācija tieši katras šūnas apvalkā. Turklāt, pateicoties tieši sastāvā dabiski esošajam astaksantīnam, kapsulas saturs visā produkta lietošanas laikā neoksidējas un nemaina sākotnējo sastāva vērtību, pretēji zivju eļļai.

foto: Publicitātes foto

Dakteris zināja teikt, ka LYL Krill Oil Superba BOOST™ ražotājs “AkerBiomarine” ir ieguvis IKOS sertifikātu, kas nozīmē, ka šīs krila eļļas partiju saturs ir pārbaudīts un tajā ir tīrs, nepiesārņots un svaigs astaksantīns un omega-3.

Viņš mani absolūti pārliecināja. Jau esmu sākusi lietot LYL Krill Oil Superba BOOST™ kapsulas un, starp citu, pēc tām neveidojas zivīm raksturīgā pēcgarša vai citas nepatīkamas gremošanas problēmas. Apzinoties, ka daru labāko ne tikai savas sirds, bet arī aknu, smadzeņu un redzes veselībai, tuvojošais pavasaris jau šķiet daudz iedvesmojošāks. Lai mums visiem tas nāk ar sauli, jaunu enerģiju, dzīvesprieku un stipru veselību!

Šobrīd LYL Krill Oil Superba BOOST™ pieejams www.lyl.eu, aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi -20%.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.