foto: Shutterstock
Sēklas, kas spēj aizbiedēt prom bezmiegu
Esi vesels
2023. gada 7. novembris, 07:02

Sēklas, kas spēj aizbiedēt prom bezmiegu

Jauns.lv

Pieaugušam cilvēkam katru nakti vajadzētu gulēt vidēji septiņas līdz deviņas stundas. Mazāks miega ilgums ir saistīts ar lielāku veselības problēmu risku, secināts neskaitāmos pētījumos. Neraugoties uz to, statistikas dati rāda, ka teju katrs trešais pieaugušais kaut reizi dzīvē ir saskāries ar miega problēmām. 

Dažos gadījumos tas var būt īslaicīgu problēmu, piemēram, stresa vai trauksmes, rezultāts, bet citi var ciest no bezmiega visa mūža garumā. Neatkarīgi no cēloņa ir daži pārtikas produkti, kas var veicināt veselīgu miegu.

Uztura terapeite Anna Mampsone atklāj, ka mierīgu nakts miegu var nodrošināt ķirbju sēklas. Tas ir tāpēc, ka tās satur magniju - būtisku minerālu, kas ne tikai darbojas kā muskuļu atslābinātājs, bet arī veicina melatonīna sekrēciju, palīdzot veicināt miegu.

"Magnijs ir iekļauts dažādos uztura bagātinātājos un dabīgos miega palīglīdzekļos. Pētnieki izvirza hipotēzi, ka magnijs var atslābināt centrālo nervu sistēmu un izraisīt organismā ķīmiskas reakcijas, kas palielina miegainību.Pētījumi liecina, ka magnija piedevas varētu palīdzēt mainīt ar vecumu saistītās miega izmaiņas, kas bieži novērojamas gados vecākiem cilvēkiem.Veselīgam magnija līmenim var būt svarīga nozīme zīdaiņu un mazuļu miega ciklu attīstībā. Turpretī zems magnija līmenis varētu būt saistīts ar sliktu miega kvalitāti,” skaidro speciāliste. 

Ķirbju sēklās ir arī daudz aminoskābes triptofāna, kas, kā zināms, uzlabo miega kvalitāti un garastāvokli.