foto: Rojs Maizītis
Ja slimas aknas, caureja, nav ēstgribas - Dr. Tereško atklāj, kāda zālīte jālieto katrai vēdera problēmai
Ārsts fitoterapeits Dr. Artūrs Tereško.
2022. gada 3. decembris, 06:33

Ja slimas aknas, caureja, nav ēstgribas - Dr. Tereško atklāj, kāda zālīte jālieto katrai vēdera problēmai

Jauns.lv

Nepatīkamas un traucējošas sajūtas vēderā pazīstamas ikvienam – būtu interesanti saskaitīt cilvēku sūdzības par un ap gremošanas traktu! To ir daudz, un tās ir ļoti dažādas, tāpat arī dabas veltes, kas palīdz vēdera problēmu gadījumos. Lūk, neliels ceļvedis! Konsultē ārsts fitoterapeits Dr. Artūrs Tereško.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas lācītim vēderā?

“Vēders nav tikai vēders, tā ir visa gremošanas sistēma – kuņģis, aizkuņģa dziedzeris, aknas, žultspūslis, tievā zarna, resnā zarna un citi orgāni. Tie visi darbojas kopā, ideālā variantā – sinhroni, saliedēti un savstarpēji cits citu balstot un “stutējot”. Ja vien cilvēks, visbiežāk tieši ar savu uzvedību, šo sistēmu nesabojā – neēšana vai pārmērīga ēšana, kaitīga un bojāta pārtiku, bīstami produkti.

Tādos gadījumos pirmais, ko vēders var izdarīt, lai sevi aizsargātu, ir sasprindzināt kuņģi un likt visu izvemt vai pastiprināt zarnu kustības, lai visu ātri dabūtu ārā pa otru galu. Ja tas notiek pa retam, organisms tiek galā, bet, ja atkārtojas bieži un kļūst jau hroniski, rodas dažādas slimības.

Katra atsevišķa orgāna saslimšanas gadījumā jāskatās arī kopums, kuņģa problēmu sakarā arī aknas, aizkuņģa dziedzeris, žultspūslis. Katram orgānam kaut ko vajadzētu “piedāvāt”, piemēram, gatavojot veselības tēju vēderam, tai pievienotās ceļmallapas samazina kuņģa iekaisumu, cigoriņš darbojas aizkuņģa dziedzera labā, piparmētras atvēsina, uzlabo asinsriti kuņģī, ugunspuķe ir ļoti vērtīga zarnu veselībai, veicina arī normālu peristaltiku.

Nākamā lapa: Nomierinošs efekts