Ēd ķiplokus un izvairies no vēža
Visparastākais ķiploks ir viens no spēcīgākajiem vēža profilakses līdzekļiem. Ārsti to iesaka lietot arī tad, kad cilvēks cīnās ar ļaundabīgu veidojumu.
Viena no ķiploka vērtībām ir ķīmiskie savienojumi, kuriem noārdoties atbrīvojas vielas ar izteiktu antibakteriālu un antivirālu iedarbību. Turklāt šīm vielām ir spēja cīnīties un bloķēt enzīmus, kas ļauj organismam bojāt pašam savus audus. Ķiplokā ir daudz antikancerogēnu, un katrs no tiem spēj palīdzēt cīņā ar vēzi. Uztura speciālisti apgalvo, ka efektīvākais antioksidants ir dialilsulfīds (DAD). Tā ir viela, ka samazina kancerogēnu un endogēno kancerogēnu iedarbību, kā arī atjauno DNS. Augs uzlabo imunitāti un palīdz organismam cīnīties ne vien ar ļaundabīgo audzēju, bet arī vīrusu infekcijām. Ķiploka iedarbība maz atšķiras no ķīmisko medikamentu efekta, piemēram, paracetamola vai ibuprofēna, tikai ķiploks atšķirībā no zālēm ir tīrs un dabisks. Vīrusi pie ķiploka aktīvajām vielām nepierod. Mūsdienās, kad zāles kļūst bezspēcīgas cīņā ar dažādiem vīrusiem, ķiploks vienmēr palīdz. Zinātnieki saka, ka tas, kurš dienā apēd vienu ķiploka daiviņu, būtiski samazina risku saslimt ar vēzi. Turklāt ķiploks palīdz novērst atkārtotu saslimšanu ar vēzi.