foto: LETA
Arī Stradiņa slimnīcā pieaudzis pacientu skaits ar dažādām hroniskām slimībām
2021. gada 13. jūlijs, 18:43

Arī Stradiņa slimnīcā pieaudzis pacientu skaits ar dažādām hroniskām slimībām

Jauns.lv / LETA

Līdz ar karsto laiku un iepriekš ierobežotajiem plānveida pakalpojumiem šobrīd arī Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā ir pieaudzis pacientu skaits ar dažādām hroniskām slimībām, pavēstīja ārstniecības iestādes pārstāve Janita Veinberga.

Pacientu pieplūdums slimnīcā šobrīd ir liels - ap 200 pacientiem dienā, kuri slimnīcā nonāk gan pašu spēkiem, gan neatliekamā kārtā.

Šobrīd esot grūti izvērtēt, vai tieši karstums būtu vainojams, jo līdztekus netiek novērots liels skaits pacientu ar saules dūrienu vai citiem, tieši ar karsto laiku saistītiem stāvokļiem. Taču, kā atzīmē slimnīcā, karstais laiks noteikti var arī saasināt hroniskās slimības.

Līdz ar to slimnīca aicina cilvēkus ar hroniskās slimībām šajā karstajā laikā būt īpaši uzmanīgiem un gādāt par savu drošību un veselību.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs jūlija sākumā informēja, ka, mazinoties Covid-19 pacientu skaitam, pieaug to pacientu skaits, kuriem ir pneimonija, sirds slimības vai vasarai raksturīgās kuņģu zarna trakta infekcijas. Līdz ar to Višņakovs jūlijā un augustā neprognozē pacientu skaita samazinājumu slimnīcās.