foto: Edijs Pālens/LETA
Covid-19 pacientu skaits slimnīcās turpina augt, situācija ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus.
Esi vesels
2021. gada 12. janvāris, 08:03

Covid-19 pacientu skaits slimnīcās turpina augt, situācija ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu

Jauns.lv / LETA

Covid-19 izplatības dēļ situācija Latvijas slimnīcās ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Kalējs uzsvēra, ka slimnīcās nonākošo Covid-19 pacientu skaits turpina augt, īpaši smagi slimo, turklāt nereti inficējas arī ārsti. Viņš atgādināja, ka ļoti būtiska problēma ir medicīnas personāla pieejamība kopumā.

Fotostāsts. Covid-19 pacientu ārstēšana stacionārā "Gaiļezers"

gallery icon
36

Biedrības pārstāvja redzējumā, vienīgais risinājums ir panākt to, lai slimnīcās nonāk mazāk ar Covid-19 saslimušo, un tā ir visas sabiedrības atbildība.

foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs atklāj, ka slimnīcās pieaug smagi slimo Covid-19 pacientu skaits.

Viņš arī domā, ka situāciju uzlabos vakcinēšana pret Covid-19, bet tās veicināšanai sabiedrībai nepieciešams sniegt vairāk informācijas par vakcinēšanas lietderību, jo daudzviet cilvēki šajā jautājumā vēl ir gana skeptiski.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Policijas patruļas komandantstundas laikā

Pagājušajā naktī policija pārbaudījusi 4742 personas par komandantstundas neievērošanu, lielākoties cilvēkus brīdinot mutiski, taču īpaši bravūrīgiem pārkāpējiem piemērota soda nauda ...

gallery icon
35