foto: AFP/Scanpix
Aļaskas veselības aprūpes darbiniece hospitalizēta pēc smagas reakcijas uz Covid-19 vakcīnu
2020. gada 17. decembris, 07:26

Aļaskas veselības aprūpes darbiniece hospitalizēta pēc smagas reakcijas uz Covid-19 vakcīnu

Jauns.lv / LETA

ASV Aļaskas štatā ir hospitalizēta veselības aprūpes darbiniece, kura piedzīvoja smagu reakciju uz Covid-19 vakcīnu, ko izstrādājuši uzņēmumi "Pfizer" un "BioNTech", trešdien paziņoja vietējā veselības institūcija.

Veselības aprūpes darbiniecei Džūno pilsētā bija anafilaktiska reakcija, tai skaitā elpas trūkums, 10 minūtes pēc vakcīnas devas saņemšanas otrdien. Viņas veselības stāvoklis tagad ir stabils, bet viņa palikusi slimnīcā uz novērošanu.

Šai sievietei iepriekš nebija konstatētas alerģijas, paziņoja Aļaskas Veselības un sociālo pakalpojumu departaments. 

Pagājušās nedēļas sākumā divi Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta darbinieki, kuri vieni no pirmajiem saņēma šo vakcīnu, cieta no alerģiskas reakcijas un viņiem bija nepieciešama medicīniska palīdzība.

Lielbritānijā vakcinē pirmo cilvēku - 90 gadus veco Mārgaretu

Lielbritānijā, kur uzsākta iedzīvotāju masveida imunizācija pret Covid-19, pielietojot "Pfizer"/"BioNTech" izstrādāto preparātu, vakcinēts pirmais cilvēks - 90 gadus vecā Mārgareta ...

gallery icon
9

Pēc tam Lielbritānijas veselības aprūpes nozares amatpersonas brīdināja, ka cilvēkiem ar nopietnām alerģijām pagaidām nevajadzētu vakcinēties pret jauno koronavīrusu ar ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" izstrādāto vakcīnu.

"Mēs paredzējām, ka var notikt šāds blakusefekts, pēc ziņām par anafilaksi Lielbritānijā pēc "Pfizer" un "BioNTech" Covid-19 vakcīnas saņemšanas," paziņoja Aļaskas galvenā mediķe Anna Zinka.

Protestē pret obligātu sejas masku nēsāšanu, vakcināciju un "čipizāciju"

gallery icon
30

"Visās vietās, kas ir akceptētas vakcinācijai Aļaskā, ir jābūt pa rokai medikamentiem pret alerģisku reakciju, un tā arī bija Džūno pilsētā," viņa piebilda. 

ASV pirmdien tika sākta vakcinācija pret Covid-19 ar "Pfizer" un "BioNTech" vakcināciju. Tā turpinājās arī trešdien, vakcinējot pirmām kārtām veselības aprūpes darbiniekus.