Runā speciālists
2020. gada 13. novembris, 10:49

Spriežot pēc saslimušo skaita, kaut ko kā sabiedrība darām nepareizi, secina ārsts Plaudis

Jauns.lv / LETA

Mums ir jāpieņem Covid-19 ieviestā jaunā realitāte, un tikai no mums katra būs atkarīgs, kā pārvarēsim šo situāciju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ārstniecības direktors, ķirurģijas galvenais speciālists Haralds Plaudis.

Pēc viņa domām, saslimušo skaits liecina, ka visi kopā kā sabiedrība patlaban kaut ko nedarām pareizi.

"Es gribu sabiedrībai teikt, ka ar cerību šeit nepietiks. Ir jāpieņem jaunā realitāte, ka šis vīruss ir un būs un ar viņu būs jādzīvo samērā ilgi," teica speciālists, aicinot ievērot drošības pasākumus.

Viņš pauda pārliecību, ka sabiedrība kopumā šo situāciju pārvarēs un nepārslogos veselības aprūpes sistēmu. Patlaban sistēma ar situāciju tiekot galā. Tomēr viņš aicināja saprast, ka neviens nav atcēlis arī citas slimības. Palielinot Covid-19 gultu skaitu, arvien lielāks personāla daudzums jāpaņem nost citiem pacientiem, teica mediķis.

Uz vakardienu Austrumu slimnīcā ārstējās 167 Covid-19 pacienti, no tiem 11 Intensīvās terapijas klīnikā. Trim cilvēkiem nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Mediķis atklāja, ka arī Austrumu slimnīcā ir darbinieki, kas sasirguši ar Covid-19. Lielākoties inficēšanās notiek ārpus darba. Pēc viņa teiktā, katru dienu gan pietiekoši liels skaits cilvēku atgriežas darbā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka šonedēļ krita kārtējais diennakts laikā identificēto inficēto rekords. Trešdien veiktajos testos atklājies, ka ar Covid-19 saslimuši vēl 533 cilvēki.