foto: LETA
Latvija un Covid-19: īsumā par to, kādi ierobežojumi un noteikumi šobrīd ir jāievēro
Iedzīvotājs ar sejas aizsargmasku.
Esi vesels
2020. gada 15. oktobris, 04:29

Latvija un Covid-19: īsumā par to, kādi ierobežojumi un noteikumi šobrīd ir jāievēro

Jauns.lv / LETA

Pieaugot Covid-19 izplatībai Latvijā, šonedēļ valdība pieņēma vairākus drošības un ierobežojuma prasības. Lasi īsu apkopojumu par to, kas nolemts un kas jāņem vērā.

No 14.oktobra mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastā, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

No 17.oktobra ēdināšanas pakalpojumi tiks sniegti līdz plkst.24, izņemot ēdienu līdzņemšanai, kā arī pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā četri cilvēki, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

No 17.oktobra līdz 6.novembrim būs aizliegts organizēt sporta pasākumus. Minētais aizliegums nebūs attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

No 17.oktobra, līdz 6.novembrim nodarbības un mēģinājumi interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī amatiermākslas kolektīviem notiks attālināti, taču individuālās nodarbības drīkstēs organizēt klātienē.

No 17.oktobra privātos pasākumos drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēku. Privātos pasākumos ārtelpās nedrīkstēs pulcēties vairāk nekā 300 cilvēku.

Pēc rudens brīvlaika, no 26.oktobra līdz 30.oktobrim, mācību process 7.-12.klašu audzēkņiem notiks attālināti.

Kariņš: Turpmākās divas nedēļas Covid-19 ierobežošanā būs kritiski svarīga sabiedrības iesaiste.

Rindas uz Covid-19 testēšanu plāno mazināt, atkal prioritarizējot testējamos.