foto: LETA
Interešu izglītība notiks attālināti, bet individuālās nodarbības drīkstēs rīkot klātienē
Sabiedrība
2020. gada 13. oktobris, 15:12

Interešu izglītība notiks attālināti, bet individuālās nodarbības drīkstēs rīkot klātienē

Jauns.lv / LETA

No sestdienas, 17.oktobra, līdz 6.novembrim nodarbības un mēģinājumi interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī amatiermākslas kolektīviem, notiks attālināti, taču individuālās nodarbības drīkstēs organizēt klātienē, paredz valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Veselības ministrija (VM), atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā esošajiem datiem, norādīja, ka Covid-19 izplatība izglītības iestādēs arī ir saistīta ar interešu izglītības, tai skaitā sporta treniņu un sacensību, apmeklēšanu.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatības riskus izglītības iestādēs un mazinātu to, ka pēc saskares ar inficētu personu interešu izglītības laikā izglītojamie ir spiesti atrasties mājas karantīnā un kavēt mācības, tiek noteikts, ka klātienē notiek tikai individuālās interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas apguve.

Tāpat noteikts, ka nenotiek nekādi starpreģionālie pasākumi interešu vai profesionālās izglītības ievirzes ietvaros, lai novērstu Covid-19 pārnešanu no augstas izplatības reģioniem.

Grozījumi attiecas uz interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi, kā arī amatiermākslas kolektīviem, tai skaitā koriem, orķestriem, tautas mūzikas ansambļiem, deju un citiem tautas mākslas kolektīviem.

Ierobežojumi interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvē neattiecas uz sportu un izglītības iestādēm, kurās vienlaikus ar vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu īsteno arī profesionālās ievirzes izglītības programmu.

Tāpat paredzēts, ka nenotiek nekādi starpreģionālie pasākumi interešu vai profesionālās izglītības ievirzes ietvaros, lai novērstu Covid-19 pārnešanu no augstas izplatības reģioniem.