foto: LETA
PSKUS Covid-19 ierobežojumu dēļ nepieņemto pacientu apkalpošana varētu noslēgties septembrī
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas telpas.
2020. gada 7. jūlijs, 17:20

PSKUS Covid-19 ierobežojumu dēļ nepieņemto pacientu apkalpošana varētu noslēgties septembrī

Jauns.lv / LETA

Covid-19 ierobežojumu laikā nepieņemto pacientu pieņemšana Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) varētu noslēgties septembrī, informēja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga.

Viņa skaidroja, - droši apgalvot, ka visi gaidītāju rindas pacienti ir pieņemti, PSKUS varēs vien septembrī, jo šobrīd vēl aktīvi notiek šo pacientu apkalpošana. Slimnīcas aptuvenās aplēses liecina, ka šādu pacientu kopā bija ap 8000.

Veinberga uzsvēra, ka slimnīcas darbs vēl šobrīd norit pastiprinātas drošības apstākļos - ir pagarināts vizītes laiks, pēc katra pacienta tiek veikta telpu vēdināšana un biežāk izmantoto virsmu dezinfekcija. PSKUS īpaši cenšas nepieļaut pacientu pulcēšanos slimnīcas iekštelpās, piemēram, gaidot uz vizīti vai izmeklējumu.

Tāpat viņa akcentēja, ka visi pastiprinātās drošības pasākumi būtiski samazina pacientu skaitu, kuru slimnīca dienā var pieņemt, kas savukārt palielina rindu garumu. "Slimnīcas darbs ir atgriezies ierastajā ritmā, ja runājam par piedāvāto pakalpojumu klāstu pacientiem, bet gaidīšanas laiks ir ļoti dažāds uz atsevišķām specialitātēm," klāstīja Veinberga, uzsverot, ka tas nav saistīts tikai ar drošības pasākumu ievērošanu, jo vienmēr ir bijušas garas rindas un liels pieprasījums pēc reimatologa, oftalmologa, hematologa un kardiologa konsultācijām.

Slimnīcas pārstāve norādīja, ka ir arī tādi pacienti, kas informē, ka sev nepieciešamo pakalpojumu jau ir saņēmuši citur vai konsultācija nav šobrīd aktuāla.

Veinberga atzina, ka PSKUS ir pateicīgi par pacientu sapratni šajā sarežģītajā situācijā un īpaši viņa vēlējās uzslavēt PSKUS Zvanu centra kolēģus, kuri ir veikuši milzīgu darba apjomu, sazinoties ar katru pacientu, kurš ārkārtējās situācijas laikā nesaņēma sev plānoto pakalpojumu.