foto: LETA
Vēl tiek skaidrots, kādos apstākļos Rēzeknes slimnīcas ārsts inficējās ar Covid-19
Rēzeknes slimnīca.
Runā speciālists
2020. gada 27. marts, 11:02

Vēl tiek skaidrots, kādos apstākļos Rēzeknes slimnīcas ārsts inficējās ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Gadījumā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimušo Rēzeknes slimnīcas ārstu epidemioloģiskā ķēde vēl nav noteikta, pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa skaidroja, ka epidemiologi pašlaik strādā ar šo gadījumu, un izmeklēšana ir tikai sākumā. Tādēļ pašlaik vēl nav zināma epidemioloģiskā ķēde, lai noteiktu infekcijas avotu.

Mediķa kontaktpersonas tiek apzinātas, un pašlaik Arāja nevarēja pateikt, cik cilvēku par tādām atzītas. Pats inficētais ārsts ārstējas mājās.

Arāja nevarēja pateikt, vai slimnīcas darbinieks testu uz Covid-19 veicis pēc paša iniciatīvas, sajūtot attiecīgos simptomus, vai arī bijis starp tiem, kuriem testēšanu veic izlases veidā. Šis gadījums pierāda, ka mediķi ir riska grupa, pauda SPKC pārstāve.

Plašāku informāciju par gadījumu SPKC sola sniegt pēcpusdienā, kad būs pieejami plašāki dati no epidemiologiem.

Jau ziņots, ka Rēzeknes slimnīcā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta ārstam. Šo informāciju centrs saņēmis ceturtdien. SPKC norāda, ka saslimušajam ārstam sniegti ieteikumi tālākai rīcībai.

Tikmēr SPKC epidemiologi sazinājušies ar Rēzeknes slimnīcas vadību, lai sniegtu rekomendācijas slimnīcas turpmākai darbībai, kā arī sadarbībā ar slimnīcu apzinātas kontaktpersonas, kam noteikta mājas karantīna.

Vienlaikus notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, lai izsekotu infekcijas avotu un apzinātu pacientus.

Rēzeknes slimnīca turpina darbību. Arāja sacīja, ka riski ir izvērtēti un pamata slēgt slimnīcu pavisam patlaban nav. Viņa vēlreiz uzsvēra, ka speciālisti turpina epidemioloģisko izmeklēšanu.

Savukārt veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā vietnē "Twitter" uzsver, ka ārstniecības iestādes ārkārtīgi svarīgi pasargāt no Covid-19 izplatības. "Mediķu un pacientu drošībai. Tieši tādēļ ierobežojām pakalpojumus, kas nav kritiski un neatliekami," viņa norādīja.

Pilsētas pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs pastāstīja, ka par notikušo darba dienas beigās informēta arī domes vadība. Piektdienas rītā plānota pašvaldības un slimnīcas vadītāju tikšanās, lai lemtu par turpmākajām darbībām. Pozņakovs pieļāva, ka, visdrīzāk, slimnīcas apmeklētājus gaida vēl stingrāki ierobežojumi.

Sasirgušais ārsts ir izolēts. Pozņakova rīcībā nav informācijas, vai mediķis ir kontaktējies ar kādu no Covid-19 slimniekiem iestādē vai arī inficējies citā veidā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās