foto: Ekrānuzņēmums
Smadzeņu audzēja operācijas laikā mediķi pamodina pacienti un liek viņai spēlēt vijoli
Dagmāra smadzeņu operācijas laikā spēlē vijoli.
2020. gada 19. februāris, 15:42

Smadzeņu audzēja operācijas laikā mediķi pamodina pacienti un liek viņai spēlēt vijoli

Jauns.lv

2013. gadā Dagmāras ģimeni šokēja briesmīgi jaunumi - sievietei pēc lēkmes tika diagnosticēts smadzeņu audzējs. Pēc tam sekoja nogurdinošas staru terapijas, bet audzējs turpināja izplesties. Galu galā ārsti nolēma veikt operāciju, vēsta "Daily Mail".

Vijoļspēle 53 gadus vecajai Dagmārai Tērnerei no Vaitas salas Anglijā bija īsta aizraušanās. Sieviete bez tās nespēja iedomāties savu dzīvi.

foto: Ekrānuzņēmums
Dagmāra smadzeņu operācijas laikā spēlē vijoli.

Dagmāra ļoti baidījās no ķirurģiskas operācijas, jo audzējs atradās blakus smadzeņu zonai, kas ir atbildīga par kreisās rokas kustību. Britu sieviete jau kopš 10 gadu vecuma spēlēja vijoli un bija muzicējusi pat vietējā simfoniskā orķestra sastāvā.  Doma, ka viņa var zaudēt iespēju spēlēt vijoli, sievieti pamatīgi biedēja.

Paciente dalījās savās bailēs ar Londonas Karaliskās koledžas slimnīcas ārstiem, kuri šai situācijai atrada izeju.

foto: Facebook
Pēc trim dienām Dagmāra varēja atgriezties mājās pie vīra un dēla.

Lai redzētu, kuriem smadzeņu apgabaliem nevajag pieskarties, ķirurgi pamodināja pacienti un lika viņai spēlēt vijoli. Tas viss notika brīdī, kad tika veikta sešu stundu gara un sarežģīta operācija. Ārstiem izdevās veiksmīgi izpildīt operāciju un likvidēt 90 procentus no audzēja. Pēc trim dienām Dagmāra varēja atgriezties mājās pie vīra un dēla.

Tēmas