foto: Ekrānuzņēmums
Biedējoši video no Uhaņas: ar vīrusu inficēti cilvēki ģībst uz ielām un slimnīcu uzgaidāmajās telpās
Sasirgušais, nesagaidījis laicīgu palīdzību, bezspēkā saļimis slimnīcas foajē.
2020. gada 24. janvāris, 15:40

Biedējoši video no Uhaņas: ar vīrusu inficēti cilvēki ģībst uz ielām un slimnīcu uzgaidāmajās telpās

Jauns.lv

Ķīnā ar jauno koronavīrusu mirušo cilvēku skaits ir pieaudzis līdz 26, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 836 cilvēkiem, turklāt divi no nāves gadījumiem reģistrēti jau ārpus Hubei provinces. ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) nolēma neizsludināt globālu veselības trauksmi saistībā ar šo vīrusu.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

Vietējie iedzīvotāji dalījušies ar satraucošiem video no Uhaņas, kur inficētie cilvēki saļimst turpat uz ielas. Slimnīcām nepietiek ārstu, lai veltītu uzmanību visiem sasirgušajiem, kā rezultātā saslimušo cilvēku radinieki neiztur spriedzi un krīt izmisumā. Daudzi veikali ir pilnībā izpirkti, bet pie vilcienu stacijām patrulē kombinezonos tērpušies bruņoti militāristi ar sejas maskām.

foto: Ekrānuzņēmums
Sasirgušais, nesagaidījis laicīgu palīdzību, bezspēkā saļimis slimnīcas foajē.

Jauno vīrusu Ķīnā atklāja 31.decembrī. Amatpersonas uzskata, ka vīrusa izcelsmes vieta ir Uhaņas tirgus, kur notika nelikumīga savvaļas dzīvnieku tirdzniecība. 23. janvārī šo pilsētu pirmo reizi pilnībā slēdza un tika izsludināta karantīna. Ķīna pilsētu sarakstam, kurās koronavīrusa uzliesmojuma dēļ noteikti būtiski transporta ierobežojumi, piektdien pievienojusi vēl četras pilsētas, līdz ar to pārvietošanās ierobežota 41 miljonam cilvēku 13 pilsētās.

Ķīnas varasiestādēm cenšoties ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, galvaspilsētā Pekinā atceltas plānotās vērienīgās ķīniešu Jaungada svinības.

Inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā, Dienvidkorejā un ASV.