foto: AP/Scanpix
Mediķis Vācijā nogalinājis 85 pacientus, lai atstātu iespaidu uz kolēģiem
Slepkava Nils Hēgels.
2019. gada 6. jūnijs, 13:01

Mediķis Vācijā nogalinājis 85 pacientus, lai atstātu iespaidu uz kolēģiem

Jauns.lv

Par 85 cilvēku slepkavību Vācijā uz mūžu notiesāts vīrietis, kurš kā medmāsa strādājis 2 slimnīcās. Nils Hēgels, kurš jau tagad izcieš sodu par divām slepkavībām, laika posmā no 1999.gada līdz 2005.gadam pacientiem veicis letālas injekcijas, ziņo raidorganizācija "BBC".

42 gadus vecais Hēgels tiesas prāvā lūdzis mirušo ģimenēm piedošanu par "drausmīgo nodarījumu": "Es gribētu atvainoties visiem par to, ko šo gadu laikā esmu nodarījis."

Vīrietis atklājis, ka letālās dozas pacientiem injicējis tāpēc, ka gribējis atstāt iespaidu uz kolēģiem, atkal pacientus atdzīvinot.

foto: AP/Scanpix
Slepkava Nils Hēgels.

Hēgels tika apsūdzēts par 100 pacientu nogalināšanu Vācijas Delmenhorstas un Oldenburgas pilsētu slimnīcās, kaut arī policija pieļauj, ka upuru skaits varētu būt daudz lielāks. Ņemot vērā faktu, ka liela daļa slimnīcās mirušo tikuši kremēti, nav bijis iespējams veikt līķu sekciju.

Hēgels atzinies 55 cilvēku slepkavībās, bet Oldenburgas tiesa atzinusi viņu par vainīgu 85 cilvēku noslepkavošanā. Viņš ir kļuvis par Vācijas mūsdienu vēsturē upuriem "ražīgāko" slepkavu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Slepkava Nils Hēgels.

Hēgela lieta ir šokējusi visu Vācijas sabiedrību. Tiek uzskatīts, ka slimnīcas personāls "pievēris acis" uz pēkšņi strauji augušo mirušo pacientu skaitu. Slepkavas darbības tika apturētas 2005.gadā, kad viņš tika pieķerts, pacientam ievadot nepareizos medikamentus. 2008.gadā tiesa viņu notiesāja uz 7 gadiem cietumā par slepkavības mēģinājumu, bet slimnīcās mirušo pacientu ģimenēs sāka rasties aizdomas, ka viņš ir atbildīgs arī par citu pacientu nāvēm, tāpēc tika uzsākta izmeklēšana.

Nākamajā tiesas prāvā 2015.gadā Hēgels tika notiesāts jau par 2 pastrādātām un 2 plānotām slepkavībām. Neskatoties uz to, izmeklēšanas laikā viņš psihiatram atklājis, ka nogalinājis kopumā 30 cilvēkus.

Pēc šī paziņojuma sāka rūpīgi izmeklēti iemesli, kāpēc slimnīcās miris tik liels daudzums pacientu un atklājies, ka Hēgela maiņu laikā mirušo skaits palielinājies vairāk nekā uz pusi. Viņš slimnīcas klientiem injicējis medikamentus, kas izraisījuši sirds apstāšanos.