Skujas - veselības stiprināšanai ziemas tumšajos mēnešos
Mūžam zaļās egļu un priežu lapas – skujas – satur daudz hlorofila un C vitamīna, kas spēj līdzēt veselības stiprināšanai ziemas tumšajos mēnešos.
Gan priedes, gan egles skujas var izkaltēt, tad samalt pulverī un pa šķipsnai pievienot ēdienam vai dzērienam. No svaigām skujām reizi vai divas nedēļā vari pagatavot visdažādākos veselības dzērienus.
Piemēram, 1 tējkaroti skuju aplej ar glāzi karsta (ne vāroša!) ūdens, apsedz un atstāj uz nakti ievilkties. Ja vēlies veselības dzērienu lietot tūlīt, tad skujas pārlej ar karstu ūdeni un uz lēnas uguns karsē 10 minūtes, nostādini pusstundu, nokās, papildini ar kādu skābu sulu, sīrupu vai citrona šķēlīti, medu.
Vari to dzert uzreiz vai sadali 2–3 porcijās, ko izdzer dienas laikā pēc ēšanas. Jauno skujkoku dzinumu novārījums palīdz ātrāk izārstēt saaukstēšanos, to lieliski var izmantot arī inhalācijām, ja piemetušās elpceļu kaites, kā arī sildošām kāju vanniņām.