foto: Shutterstock
Vai tiesa, ka salšana palīdz nomest svaru?
2018. gada 1. decembris, 06:45

Vai tiesa, ka salšana palīdz nomest svaru?

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Varbūt esat dzirdējuši par ieteikumu samazināt iekštelpu temperatūru, kas palīdz atbrīvoties no liekā svara. Doma šāda – samazinot temperatūru par dažiem grādiem, mēs it kā kā mudinām organismu tērēt vairāk enerģijas, lai nodrošinātu optimālu ķermeņa temperatūru. Izklausās vilinoši – nogriežam radiatorus uz mazāku režīmu, un tauku slānis pakāpeniski saruks, jo tauku rezerves tiks tērētas, lai uzturētu ķermeņa siltumu.

Dāņu zinātnieki, kas veica pētījumu un ieguva apstiprinošus rezultātus enerģijas patēriņa pieaugumam vēsākā telpā, atzīst, ka šāda stratēģija noteikti nekaitē. Vai tā atbrīvos no liekā tauku slāņa – par to esot pāragri spriest. 

Vajadzētu atcerēties, ka aukstā laikā var palielināties apetīte, lai iegūtu papildu enerģiju, ko izmantot siltuma uzturēšanai. Var būt tā, ka jums ir auksti, bet svars nekrītas, pat nāk klāt, jo palielinājies uzņemto kaloriju daudzums.

Vēsāka iekštelpu temperatūra var veicināt kaloriju patēriņu tikai tad, ja ēdīsiet tāpat kā līdz šim un nepalielināsiet uzņemto kaloriju daudzumu.

Tāpēc patīkamāk ir nodrošināt sev komfortablu istabas temperatūru vai uzvilkt džemperi un lieki sevi nesaldēt, bet enerģiju izlietot, kustoties un priecājoties par dzīvi.