foto: Publicitātes foto
Omega 3 – vai zivju eļļas zaudējums, krila eļļas uzvaras gājiens?
Mājas aptieciņa
2018. gada 16. oktobris, 06:45

Omega 3 – vai zivju eļļas zaudējums, krila eļļas uzvaras gājiens?

Karlīna Timofejeva

Krila eļļa ir ieņēmusi stabilu līdera pozīciju kā biopieejamākā, tīrākā un inovatīvākā Omega 3 taukskābju uzņemšanas forma. Kas ir tie iemesli, kas pierādīti ļāvuši krila eļļai kļūt atzītai no lietotāju un speciālistu puses, un visiem zināmo zivju eļļu atstāt aiz muguras? Un kāpēc turpmāk, esot aptiekā un meklējot Omega 3 produktu, ir vērts izvēlēties tieši krila eļļu!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par Omega 3 taukskābju labvēlīgo ietekmi uz veselību vairs neviens nestrīdas. Un visiem zināms, ka labi Omega 3 avoti ir eļļainās zivis (lasis, sardīnes, reņģes), ar zāli barota liellopa gaļa, linsēklu eļļa, valrieksti, zaļās sojas pupiņas. Taču, gandrīz visi augu valsts produkti satur ALS taukskābes, ko organismam pēc tam ir jāpārveido par nepieciešamajām Omega 3 taukskābēm - EPS un DHS. Jūras iemītnieku produktos Omega 3 (EPS un DHS) ir jau "gatavā" veidā.

Un diezgan pamatots ir viedoklis par to, ka EPS un DHS ir svarīgi uzņemt papildus, jo augu valsts uzturs mūsdienās vairs nespēj mūs nodrošināt ar šo aktīvo komponentu daudzumu. Savukārt, zivīs var atrast piesārņojuma paliekas, smagos metālus un toksīnus. Diezgan loģiski, ka uz jautājumu: “Ko darīt?”, ģimenes ārsts ieteiks aptiekā nopērkamos Omega 3 uztura bagātinātājus – zivju eļļas vai krila eļļas formā.

Lūk, daži no pierādījumiem, kas norāda, kāpēc krila eļļa būs daudz vērtīgāka un efektīvāka izvēle:

Krila eļļā esošo Omega 3 taukskābju uzsūkšanās efektivitāte organismā ir krietni augstāka kā zivju eļļa

Šis apgalvojums ir patiess, pateicoties krila eļļas molekulārās uzbūves dēļ. Krila elļas sastāvā esošās Omega 3 ( EPS un DHS) ir jūras fosfolipīdu formā, bet zivju eļļā - triglicerīdu. Tā kā fosfolipīdi ir cilvēka organisma šūnām atpazīstams Omega 3 veids, taukskābes nekavējoties tiek nogādātas šūnās. Turpretī, triglicerīdu formā ir smaga, blīva eļļa, kas organismā ilgi tiek pārstrādāta, tādēļ organismam ir jāpatērē vēl papildus enerģija. Ir pierādīts, ka krila eļļa uzsūcas līdz pat 98% vairāk kā zivju eļļa.

Krila eļļas dienas deva, kas rezultējas mazākos finanšu izdevumos

Laba daudz nevajag! Otrs apgalvojums ir tieši saistīts ar iepriekšējo – jo vērtīgāks produkts, jo mazāks tā daudzums ir jāuzņem. Krila eļļas dienas deva ir 1-2 kapsulām. Kaut arī matemātiski rēķinot EPS un DHS taukskābju šajā vienā krila eļļas kapsulā var būt mazāk kā zivju eļļas kapsulā, atceries – krila eļļas sastāvā esošās Omega 3 taukskābes ir ar efektīvāku iedarbību.

Krila eļļa ir pirmavots

Krila eļļa tiek iegūta no maziem vēžveidīgajiem, kas mīt Antarktiskajā okeānā. Turpat okeānā, uzreiz pēc nozvejas sākas krila eļļas ieguves process, kurā tiek garantēts, ka krilu masa nesaskaras ar gaisu un mikrobiem. Pieminēsim, ka nav pamats runām par to, ka krila zveja kaitē biotopa nākotnei. Krila nozveja tiek stingri kontrolēta un uzraudzīta. Un tas attiecas ne tikai uz teritorijām un nozvejas apjomiem, bet arī uz veidu, ka krili tiek zvejoti. Ieguves tehnika un darbība ir maksimāli nekaitīga videi un neatstāj iespaidu uz ekosistēmu. Krilu nozvejas daudzums tiek kontrolēts, lai neatņemtu barību okeāna iemītniekiem, kas ar tiem barojas.

Krila eļļai ir zināma un konkrēta ieguves vieta

Atšķirībā no zivju eļļas ražotājiem, kas nepopularizē un neprecizē produkta sastāvā esošo zivju ieguves vietu, krila eļļai izmantoto krilu nozvejas vieta ir izsekojama un zināma. Piemēram, vietējā farmācijas zīmola LYL love your life® krila eļļas produktu nozvejas vieta ir 60026S 45040W grādi.  To var pārbaudīt arī noskanējot kodu uz LYL Krila eļļa produktu iepakojumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Krila eļļa ir 100% tīra no jebkādiem ķīmiskiem un radioaktīviem piemaisījumiem

Nenoliedzams ir fakts, ka ūdeņi, kuros dzīvo krili, ir pasaulē vieni no tīrākajiem. Bez tam, krils ir tik jūtīga radībiņa, ka iet bojā pie mazākā piesārņojuma un apdraudējuma. Tas ir garants produkta tīrībai. Diemžēl ražotāji to nevar garantēt zivju eļļai. Šodienas pasaules piesārņojuma līmenis ietekmē pat izmēros mazās okeāna zivis, tāpat kā arī tās, kas mīt upēs un ezeros. Drauds uzņemt organismam nevēlamās vielas ir arī ar audzētavās turētām zivīm, kuras tiek barotas ar antibiotikām un augšanas hormoniem.   

Krila eļļai ir izslēgta oksidēšanās jeb bojāšanās iespēja

Papildus vitāli svarīgajām Omega 3 taukskābēm, krila eļļa savā mazajā kapsuliņā dabīgā veidā satur arī vienu no dabā sastopamajiem spēcīgākajiem antioksidantiem – astaksatīnu. Tieši pateicoties astaksantīnam, krila eļļa iegūst savu tumšsārto toni un vislielāko plusu – tā nebojājas, jo astaksantīna antioksidējošā iedarbība nodrošina produkta kvalitātes stabilitāti. Krils astaksantīnu uzņem, ēdot mikroaļģes.

Krila eļļas kapsulām nepiemīt ne visai tīkamā zivju smaka

Daudziem bērnības atmiņu iespaidā, Omega 3 papildus uzņemšana eļļas formā rada nepatiku. Pateicoties apstrādes un iepakojumu tehnoloģiju attīstībai, krila eļļas ražotājus raksturo inovatīva pieeja un darbība. LYL Krila eļļa produkti tiek ražoti pēc īpašas, patentētas formulas Superba2™, kas novērš nepatīkamo zivju smaku un mazina okeāna iemītnieku specifisko garšas aromātu.

Krila eļļa nerada atvilni

Un pēdējais, bet diezgan būtiskais arguments - pēc krila eļļas kapsulu lietošanas izpaliek pēcgarša un atrauga jeb atvilnis, jo krila eļļa nekavējoties sajaucas ar kuņģa saturu.  Šo procesu garantē jau minētā Omega 3 fosfolipīdu forma.


LYL Krila eļļa, kas tirgū ienāca vairāk kā piecus gadus atpakaļ, ir Latvijas patērētāju un speciālistu atzītākā un pieprasītākā. Lai katrs uzņemtu tieši to, kas viņa organismam ir nepieciešams, tiek piedāvāti 5 dažādi krila eļļas produkti: tīra krila eļļa 30 vai 60 kapsulu iepakojumā; LYL Krila eļļa BACTIV ir krila eļļa, kas bagātināta ar sešiem organismam nepieciešamākajiem B grupas vitamīniem; LYL Krila eļļa WINTER ir krila eļļa papildināta ar vitamīnu D3; kā arī LYL Krila eļļa KID – vitamīnu komplekss pašiem mazākajiem, kur Omega 3 taukskābes apvienotas ar A, C, D3 un E vitamīniem.

Oktobrī LYL Krilas eļļa līnijas produktiem ir atlaides līdz -25% Latvijas aptiekās un www.well24.euwww.lyl.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar LYL love your life®