foto: LETA
Pieci mīti par zaļajiem salātiem, kurus, iespējams, uztvēri kā patiesību
Salāti.
2018. gada 1. jūnijs, 06:45

Pieci mīti par zaļajiem salātiem, kurus, iespējams, uztvēri kā patiesību

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Zaļie salāti un skābenes daudziem saistās tieši ar pavasari. Tagad šie produkti šķiet īpaši gardi, un ir īstais laiks tos dāsni iekļaut ēdienkartē. Salāti ir produkts ar zemu enerģētisko vērtību, tāpēc tos iecienījuši daudzi cilvēki, kas vēlas kontrolēt svaru. Pamatā salāti sastāv no ūdens. Lai gan dārzeņus uzskata par labu šķiedrvielu avotu, dārza salāti nav šķiedrvielām bagātīgākie. Bet, tā kā tos parasti kombinē ar redīsiem, lokiem un dillēm, šķiedrvielu apjoms būtiski pieaug.

Zaļie salāti ir lielisks K vitamīna avots un absolūti nenozīmīgs C vitamīna avots. Citiem vārdiem – viss zaļais un svaigais ne vienmēr satur daudz C vitamīna. Savukārt minerālvielu 100 gramos salātu ir līdz 10 % no ieteicamās dienas devas.

Piedāvājam piecus mītus par zaļumiem un salātiem - 

Nākamā lapa: Salātus nedrīkst griezt ar nazi – tie jāplucina.