Latviešu ēdienu plusi un mīnusi: ko savā ēdienkartē atstāt, bet no kā labāk atvadīties
foto: Pexels
Pankūkas.
Esi vesels

Latviešu ēdienu plusi un mīnusi: ko savā ēdienkartē atstāt, bet no kā labāk atvadīties

Eva Kataja, uztura speciāliste

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Latviešiem patika un joprojām patīk labi paēst. Lūk, neliels ieskats, kas latviešu virtuvē ir vērtīgs un ko būtu vērts aizvietot ar citiem ēdieniem.

“Man kā īstam latvietim garšo kartupeļi ar gaļu un miltu mērci,” nereti dzirdēta frāze no latviešiem, kam patīk sātīgi paēst. Bet ko tad ēd “īstie” latvieši? Vai tikai kartupeļus ar karbonādēm, kam uzzīmēta majonēzes restīte? Ir vairāki iecienīti ēdieni, kas latviešu virtuvē bijuši jau krietnu laiku un, šķiet, tik ātri nepazudīs. Piedāvājam nelielu ieskatu, kas šajos ēdienos vērtīgs un kas varbūt nav tik vērtīgs, taču ļausim jums pašiem vērtēt, ko savā ēdienkartē atstāt, bet no kuriem ēdieniem būtu laiks atvadīties.

Visi ēdieni, par kuriem ir runa, ir gana sātīgi un nodrošina daudz enerģijas. Ja to daļēji izdodas iztērēt, tad nav jāraizējas, bet, ja sātīgi ēdieni tiek baudīti vairākas reizes dienā un fiziskās slodzes trūkst, tad problēmas ar veselību ir teju garantētas.

Nākamā lapa: Pankūkas