foto: LETA
Māte juriste izcīna tiesības vecākiem būt klāt savam bērnam operāciju laikā
Advokāte Solvita Olsena.
Esi vesels
2018. gada 13. marts, 21:29

Māte juriste izcīna tiesības vecākiem būt klāt savam bērnam operāciju laikā

Jauns.lv

Juriste, advokāte Solvita Olsena uzvarējusi Pārdaugavas tiesā, izcīnot tiesības vecākiem būt klāt savam bērnam operāciju laikā, otrdien ziņo LTV "Panorāma".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa nu atzinusi: vecāki drīkstēs būt blakus savam bērnam laikā, kad viņam tiek veikta operācija. Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa secinājusi, ka, liedzot mātei atbalstīt bērnu ķirurģiskas manipulācijas laikā Stomatoloģijas institūtā, ir aizskartas bērna tiesības, un piespriedusi 500 eiro lielu morālo kompensāciju bērnam par šo aizskārumu, raksta Lsm.lv.

Juristes Solvitas Olsenas 12 gadu vecajai meitai operācija nebija no tām smagākajām. Taču, viņasprāt, smagu operāciju gadījumā bērnam pirms aizmigšanas narkozē vecāki jāredz kā pēdējie un kā pirmie pie pamošanās. 

Olsenas meitas stāstā sieviete norāda, ka meitai bijis svarīgi, lai mamma iet līdzi uz operāciju. Viņa arī gājusi, taču ārsts atteicies veikt manipulāciju tik "plašā" kompānijā. "Bērnu ārstēšanai vienmēr ir jāsaņem vecāku piekrišana, bērna viedoklis ir jāuzklausa, un vecākiem ir tiesības būt klāt," LTV "Panorāmai" akcentēja Olsena.

Stomatoloģijas slimnīca notikušo komentē izvairīgi

Sev nelabvēlīgo tiesas spriedumu slimnīcā izvairās iztirzāt, vien norāda, ka vecākiem būtu jāklausa ārsta norādījumiem, ja kādu manipulāciju gadījumā ārsts vecākiem lūdz atstāt telpu. Slimnīcas pārstāve Ieva Lielmane norāda, ka ārstiem regulāri notiek mācības par to, kā labāk runāt ar mazajiem pacientiem un viņu vecākiem.

Vairāk par nozīmīgo spriedumu skaties LTV "Panorāmas" sižetā:

Tēmas