4 ģimenēm ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība
Esi vesels
2017. gada 3. aprīlis, 16:00

4 ģimenēm ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

Jauns.lv

Pateicoties Jums, 2 puikas Māris un Uldis kopā ar saviem vecākiem jau ir ceļa jūtīs braucienam uz Pēterburgu! Uz doto brīdi 4 ģimenēm ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, lai aizbrauktu uz Pēterburgu, 2 nedēļas tur dzīvotu un izietu klīnikā pilnu 2 nedēļu rehabilitācijas kursu.

Anastasija Burova, Rēzekne, 4 gadi

Nepieciešams 1600 EUR

Anastasijai ir uzstādīta diagnoze - Antenatāls CNS bojājums. Sasniedzot 2,5 gadu vecumu, meitene sāka spert pirmos soļus. Kustības bija nestabilas un saspringtas. Pašlaik Anastasija joprojām nerunā, nespēj izpildīt vienkāršus lūgumus, nespēj ilgi koncentrēt uzmanību, ir problēmas ar komunikāciju. Visu šo laiku meitene nemitīgi ir veikusi rehabilitācijas, apmeklējusi logopēdu, reitterapiju, veikusi fizioterapijas procedūras un cītīgi darbojās mājās, bet bērna attīstība virzījās uz priekšu ļoti lēnā tempā. Beidzot ārsti Sanktpēterburgas neiroloģijas centrā ir devuši cerības, ka Anastasija varētu izveseļoties, bet, lai tas notiktu, procedūru kursam nepieciešami lieli finansiālie līdzekļi.

Katrīna Bebriša, 5 gadi, Rēzekne

Nepieciešams 1700 EUR

Katrīnai ir 5  gadi un jau no 2 gadu vecuma šai jaukai meitenītei ir konstatēts atepiskais autisms ar valodas attistības aizkavēšanu. Meitene apmeklē darziņu, bet diemžēl patstavīgi rupēties par sevi nevar.

Šājā gadā pēc konsultācijas ar specialistu tika dota iespeja un cerība uz veselības un attistības uzlabošanu, bet lai šī iespeja būtu īstenota-Katrīnai ir nepieciešama Jūsu palīdzība un atsaucība.

Katrīna un viņas vecāki lūdz atsaukties tos, kas var palīdzēt, un ir ļoti pateicīgi visiem, kas nepaliks vienaldzīgi viņu nelaimē. Jo viņu sapņi var tikt īstenoti tikai ar Jūsu palīdzību.

Markuss Šilins, 12 gadi, Rēzekne

Nepieciešams 2800 EUR

Kopš 3 gadu vecuma Markusam tika uzstādīta diagnoze – bērnības autisms, uzmanības deficīts un hiperaktivitātes sindroms. Vislielākā problēma Markusam bija nespēja sarunāties, komunicēt un koncentrēt skatienu uz cilvēkiem, saprast cilvēku uzvedību, attieksmi un runas valodu. Markuss vispār nereaģēja uz cilvēkiem, neatsaucās uz savu vārdu. Visi speciālisti kā viens Latvijā teica, ka mūsu puika NERUNĀS!
5 gadu laikā Sankt–Pēterburgas klīnika PrognozMed mūsu puikam sniedza nenovērtējamu palīdzību veicot gan smadzeņu polarizācijas procedūras, gan citas ārstnieciskās un  rehabilitācijas procedūras, pēc kurām puika sāka atsaukties uz savu vārdu, sāka runāt un komunicēt ar mums. Tā ir neaprakstāma sajūta, kad tu atkal spēj saprast savu bērnu, kas dod stimulu nenolaist rokas un cīnīties tālāk.

Tagad Markusam ir 12 gadi un puika ir sācis runāt, reaģēt uz cilvēkiem, kļuvis ļoti zinātkārs, prot lasīt un rakstīt drukātiem burtiem  latviešu, krievu un angļu valodās. Pašmācības ceļā  ir apguvis datoru. Taču joprojām Markuss neuzticas svešajiem cilvēkiem, ir problēmas ar sociālo prasmju apguvi, joprojām saglabājas sarunvalodas problēmas, ēšanas problēmas un psihoemocionālās diskomforts.  

Šoreiz ārstniecības kursa ietvaros tiks veiktas visas nepieciešamās ārstnieciskās stimulācijas, lai Markusam mazinātos stress un psihoemocionālais diskomforts, jo uz šo brīdi mums ir problēmas ar to, ka puika kļūst pieaugušāks, vēlas komunicēt vairāk ar vienaudžiem, bet savu psihoemocionālo īpatnību dēļ, viņš nevar to pilnvērtīgi darīt, kā rezultātā rodas stress, nemiers, uztraukums, noslēgšanās sevī.

Anna un Sofija Pjankovas, 4 gadi, Rēzekne

Nepieciešams 4950 EUR

3 gadīgās dvīņu māsiņas Anna un Sofija kopā ar vecākiem un lielo brāli dzīvo Rēzeknē. Abas māsiņas ir smagi slimas. Meitenītēm konstatēti jaukti specifiski attīstības traucējumi, valodas attīstības aizture, kas saistīta ar intelektuālās attīstības aizturi.

Aptuveni 2 gadu vecumā Annas un Sofijas attīstība apstājās. Meitenītes vairs neatsaucās uz savu vārdu, neiesaistījās rotaļās ar citiem bērniem, neveidoja acu kontaktu. Uzmanība bija nenoturīga, neizrādīja interesi par citiem bērniem, apkārt notiekošo. Abām māsiņām valodas attīstība atbilst 6 mēneši veca bērna līmenim. Viņas nerunā, tikai izdod skaņas savā valodā. Dažreiz atsaucās uz savu vārdu. Meitenītes neuztver un nespēj reaģēt uz norādījumiem.

Lai veicinātu māsiņu fizisko un intelektuālo attīstību un bērnu stāvoklis vēl vairāk nepasliktinātos, ģimene apmaksā logopēdu, ergoterapeitu, psihologu. Reitterapijas nodarbības līdz šim vecāki nodrošināja no saviem līdzekļiem, bet šobrīd visas terapijas apmaksāt grūti. Ģimene vēršas pie ziedotājiem pēc palīdzības.

Visa informācija par bērniņiem ir pieejama šiet.