Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu.
Diētas
2017. gada 19. janvārī, 11:01
Kā veidot sulu kokteiļus, lai nesāpētu vēders?
Lai ziemas sezonā nesaslimtu, prasās pēc papildus vitamīnu devas, un svaigās sulās to ir ļoti daudz. Taču - ko darīt, lai, dzenoties pēc veselīguma, neiedzīvotos gremošanas traucējumos?
* Vēders var apsāpēties balastvielu trūkuma dēļ: lai to novērstu, glāzei sulas pievieno kādu tējkaroti biezumu.
* Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu. Ja arī tas nelīdz, sablendē un sulai pievieno banānu vai avokado.
* Vari gatavot smūtijus ar jogurtu, paniņām, svaigu rūgušpienu vai saldējumu.
Uzmanīgi!
Svaigi spiesta sula vēderam ir ass, ēdienam līdzvērtīgs izaicinājums – to neiesaka lietot uzturā, ja ir kuņģa vai divpadsmit pirkstu zarnas veselības problēmas.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock