Omega-3! Katras sievietes skaistumam un veselībai!
Esi vesels
2013. gada 28. novembris, 08:30

Omega-3! Katras sievietes skaistumam un veselībai!

Jauns.lv

Katras sievietes dzīvē pienāk brīdis, kad, skatoties uz sevi spogulī, neesam īsti apmierinātas ar to, ko redzam. Kādai mati kļuvuši plānāki, kādai āda nav tik tvirta kā senāk, kāda jūtas vienkārši nogurusi un ikdienas steigas nomākta. Bet nevajag paļauties pesimismam – mūsdienās ir daudz iespēju, kā sev varam palīdzēt!

Atvēli laiku sev!

Mūsdienu dzīves ritms no sievietes prasa visu – būt labai mammai, mīļotajai un darbiniecei. Bieži tieši sieviete ir tā, kura lielā mērā nosaka ģimenes dzīvesveidu, veselīgu vai neveselīgu paradumu veidošanos. Viņa pārzina pārējo ģimenes locekļu veselības problēmas, iet viņiem līdzi uz medicīnas iestādēm, palīdz ievērot ārstu norādījumus un lietot nepieciešamos medikamentus. Bet, rūpēdamās par citiem, viņa nereti piemirst pati sevi. Un pēc gadiem no spoguļa pretī veras ne vairs tā ziedošā sieviete, bet pelēka, sagurusi, depresīva sieviete, kas neatceras sava mīļākā aktiera vārdu.

Zināms, ka liela nozīme skaistuma un veselības saglabāšanai ir pareizi sabalansēta uztura lietošana. Tāpēc, ja kādas svarīgas uzturvielas nav iespējams uzņemt ar pārtiku, tās jāuzņem ar uztura bagātinātājiem.

Omega-3 taukskābes veselībai

Izvēloties, kādu zivju eļļu lietot, ir vērts pievērst uzmanību dažādiem faktoriem. Zivju eļļu var iedalīt divos veidos. Vienu eļļu veidu iegūst no mencu aknām, kas ir bagātīga ar A un D vitamīniem un satur omega-3 taukskābes. Otrs zivju eļļas veids tiek iegūts no treknajām jūras zivīm, kas lielā koncentrācijā satur omega-3 taukskābes, bet šīs eļļas sastāvā nav papildus vitamīnu, ja vien ražošanas procesā tie nav pievienoti. Tāpēc to var lietot visu laiku, nebaidoties no vitamīnu pārdozēšanas, un var lietot papildus arī citus uztura bagātinātājus (piemēram, grūtniecēm paredzētos kompleksos vitamīnus).

Svarīgi, lai zivju eļļa būtu iegūta iespējami tīrā vidē. Ziemeļatlantijas okeāns joprojām ir viens no tīrākajiem pasaulē. Vērtīgs omega-3 taukskābju avots ir treknās zivis, sevišķi dziļūdens – sardīnes, siļķes, skumbrijas, zobenzivis, anšovi, tunči un laši. Tomēr der atcerēties par iespējamo zivju piesārņotību – jo lielāka zivs, jo ilgāk tā dzīvo un jo vairāk uzkrāj sevī smagos metālus un citas cilvēka organismam nevēlamas vielas. Tāpēc vērtīgākā zivju eļļa tiek iegūta tieši no mazajām zivīm – anšoviem, sardīnēm un skumbrijām. Atbildīgi ražotāji informē, no kādām zivīm eļļa iegūta.

Omega-3 taukskābes mums ir ļoti nepieciešamas, jo tās piedalās gandrīz visos organisma darbības procesos. Omega-3 taukskābes mēs varam uzņemt ar uzturu. Šīs neaizvietojamās taukskābes palīdz smadzenēm aktīvi darboties, saglabāt domu asumu un stiprināt atmiņu. Palīdz cīnīties ar garastāvokļa svārstībām, rūpējas par ādas mitrumu un novērš sauso acu sindromu, kas rodas ilgstoši strādājot pie datora. Tās saglabā elastīgus asinsvadus, samazina holesterīnu un trombu veidošanos, tādējādi samazinot risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Omega-3 taukskābes (DHS un EPS) atrodamas tikai zivīs, tāpēc, lai uzņemtu nepieciešamo daudzumu šo taukskābju, cilvēkiem jāēd treknās zivis vismaz 3 reizes nedēļā vismaz 200 g vienā ēdienreizē. Regulāri ēdot zivis, mēs savam organismam dodam daudz vērtīga, bet arī varam nodarīt pāri, jo zivīs uzkrājas dažādi vides piesārņojumi – gan dioksīni, gan smagie metāli. Pilnīga zivju attīrīšana no apkārtējās vides piesārņojuma iespējama tikai rūpnieciskā veidā, tāpēc zivju eļļa ir laba izvēle.

Ieskats vēsturē

Jau gadsimtiem ilgi cilvēki visā pasaulē ir lietojuši zivju eļļu veselības uzlabošanai. 16. gadsimtā jūrnieki zivju eļļu lietoja ādas slimību, sāpju un iekaisumu ārstēšanai. 20. gadsimta vidū tika pierādīta zivju eļļas neapstrīdami pozitīvā ietekme uz sirds veselību.

Pirmais veselības stiprināšanas līdzeklis tika iegūts tieši no mencu aknām. Jau vikingi novērtēja mencu aknu eļļas efektivitāti, tāpēc katrā mājā pie ārdurvīm stāvēja muciņa ar mencu aknu eļļu, un pirms iziešanas no mājas bija jāapēd tējkarote ar šo eļļu. Tā viņi mēģināja sevi pasargāt no dzestruma. Arī zvejnieku ciemos izmantoja mencu aknu eļļu. Sākumā gan ārīgi – smērējot sāpīgas locītavas un ādu. Izgājuši jūrā, zvejnieki, lai samazinātu saaukstēšanās simptomus, mēdza apēst, starp maizes šķēlēm ievietotu, svaigu mencu aknu. Mencu aknu eļļu cilvēki sāka lietot arī tāpēc, ka ievēroja, ka dzīvniekiem, kuriem tika dotas mencu aknas, veidojās ļoti biezs un spīdīgs kažoks.

Možam un mundram organismam!

Möller′s zivju

eļļas iegūst no arktisko mencu aknām, kas ir dabiskais omega-3 taukskābju (DHS, EPS) un A un D vitamīnu avots. Ir pierādīta zivju izcelsmes omega-3 taukskābju pozitīvā iedarbība uz sirds, smadzeņu un redzes veselību, tās pozitīvi ietekmē arī ādas un locītavu veselību. Omega-3 ir svarīgs smadzeņu šūnu būvmateriāls, tāpēc ir nepieciešamas nervu sistēmas un smadzeņu darbības aktivitātes saglabāšanā.

Pareizi sabalansētam uzturam būtu jānodrošina mūsu organisms ar visām nepieciešamajām uzturvielām. Ikdienas pārtikā ne vienmēr pietiekamā daudzumā ir D vitamīns un polinepiesātinātās omega-3 taukskābes, kuru galvenais avots ir treknās jūras zivis. Möller′s Dobbel Immunity ir radīts cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību un vēlas būt aktīvi un veseli katru dienu. Omega-3 lietošana uzturā palīdz sportistiem izturēt treniņu un sacensību slodzi un ātrāk atjaunoties pēc sacensībām. D vitamīns ir svarīgs organisma imunitātei un stipriem kauliem, A vitamīns – redzei un imūnsistēmai. Zivju izcelsmes omega-3 taukskābēm ir pierādīta pozitīva ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmas, smadzeņu un redzes veselību.


Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Moller's" / Foto: All Over Press, publicitātes foto