Vaniļas kēkss ar bumbieriem
foto: Shutterstock
Garšīgi

Vaniļas kēkss ar bumbieriem

Sadarbības projekts

Mūsu pārliecība ir - ēdienam jābūt ne tikai garšīgam, bet arī skaistam. Šī kēksa recepte ir lielisks apstiprinājums šim apgalvojumam.

Sastāvdaļas

  • Bumbieriem:

  • 4 bumbieri

  • 1l ūdens

  • 200g cukurs

  • 1/2 citrons

  • kanēļa standziņa

  • Mīklai:

  • 180 g sviests (istabas temperatūrā)

  • 190g milti

  • 190g cukurs

  • 3 olas

  • 40ml piens

  • 1 tējk. cepamais pulveris

  • vaniļas pāksts

  • pūdercukurs

Pagatavošana

90 min

  1. Katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru, kanēļa standziņu, 1/2 citrona miziņu un svaigi spiestu sulu un uzvāri. Bumbierus nomizo un nogriez tiem apakšu, lai bumbieris kļūtu stabils. Caur bumbiera apakšu izgriez serdi. Kad sīrups uzvārījies un cukurs izšķīdis, tajā ieliec bumbierus un vāri, līdz bumbieri kļūst mīksti, bet saglabā formu. Vāŗīšanas laiks ir atkarīgs no bumbieru šķirnes - mums tas aizņēma 15 min. Bumbierus izņem un noliec atdzesēties uz šķīvīša.
  2. Sviestu uzputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša. Pa vienai iesit olas, ik pēc 1 min. putojot. Pievieno pienu, vaniļas pāksts saturu, cepamo pulveri un uzputo vēlreiz. Pēdējos pievieno miltus, vēlreiz uzputo. Cepamo formu ietauko un ielej mīklu. Bumbierus uzmanīgi iespraud mīklā, iespiežot tos līdz apakšai. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apm. 1 stundu. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti. Var gadīties, ka laiks atšķirsies - atkarīgs gan no formas, gan no cepeškrāsns.
  3. Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.

Tēmas