Kabaču lečo, kas nelīdzinās nevienam citam
Foto: Jauns.lv
Garšīgi

Kabaču lečo, kas nelīdzinās nevienam citam

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kabacis ir taupīgas saimnieces labākais draugs – to var iekonservēt tik dažādos veidos, un izmaksas ir pavisam nelielas, it sevišķi, ja kabači aug pašu dārzā. Atšķirībā no citiem lečo šis izdodas nedaudz kraukšķīgs, nevis mīksts. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".

6  burciņas (600 ml)
1 stunda pagatavošanai

2 kg kabaču
5 lielas, krāsainas paprikas
10 lieli sīpoli
½ l tomātu pastas
1 glāze cukura
2 ēdk. sāls
7 ēdk. 9 % etiķa
baziliks, pētersīļi, dilles – pēc gaumes
1 l ūdens

1. Dārzeņus sagriez smalkos kubiņos vai sarīvē skaidiņās.

2. Visu liec lielā katlā, pieber cukuru, sāli, pievieno tomātu pastu, samaisi un uzvāri. Uz mazas uguns turpini vārīt vēl 10 minūtes. Pielej etiķi un vāri vēl 5 minūtes.

3. Karstu pildi izkarsētās burkās, aizvāko, apmet otrādi un atdzesē. Glabā pagrabā.

Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.