
Izgaršo bērnību ar pašceptu rabarberu plātsmaizi!

Kad dārzā parādās pirmie rabarberi, zini – pienācis laiks atdzīvināt kādu no vismīļākajām latviešu mājas garšām – rabarberu plātsmaizi. Šis vienkāršais, taču neatkārtojami gardais deserts nav tikai saldums – tas ir atmiņu stāsts, kas atgriež bērnībā, vasarā, mājas smaržās un vecmammas virtuvē.
Kāpēc izvēlēties rabarberus?
Rabarberi ir ne tikai garšīgi, bet arī vērtīgi veselībai – tie satur daudz šķiedrvielu, C vitamīna un antioksidantu. To skābenā garša lieliski papildina maigo plātsmaizes mīklu, radot harmonisku saldskābu baudījumu, kas piemērots gan ikdienas priekam, gan svētku galdam. Turklāt rabarberu sezona ir īsa – tāpēc ir vērts izmantot šo laiku pilnvērtīgi.
Esi radoša!
Nav vienas pareizās receptes. Rabarberu plātsmaize ļauj tev izpausties – vai nu izvēlies klasisku mīklu ar krējuma pārklājumu, vai pievieno drupačas, kanēli vai vaniļu. Vari spēlēties ar sastāvdaļām, lai panāktu tieši to garšu, kas tev vislabāk patīk. Tā ir tava kūka, tava sajūta, tavs stāsts.
Tavām rokām radīta tradīcija
Tev nav jābūt konditorei, lai pagatavotu plātsmaizi – tev tikai jāļaujas radošumam un noskaņai. Vienkārša, mīļa un silta – rabarberu plātsmaize kļūs par tavu māju mīlestības simbolu. Sāc šo sezonu ar garšu, kas silda sirdi.