Sarkanbaltsarkans deserts Latvijas svētkos - rupjmaizes kārtojums. Recepte
Cel rupjmaizes kārtojumu galdā gan Latvijas svētkos, gan citās dienās, kad gribi palutināt mājiniekus!
Pazīstami produkti, neparasts salikums, burvīga garša – tā var raksturot rupjmaizes kārtojumu. Šis deserts ļoti piestāv novembrim ne tikai krāsu, bet arī garšu un sastāvdaļu ziņā.
2–3 burciņām
3–4 rupjmaizes šķēles
200 ml saldā krējuma
100 ml brūkleņu ievārījuma
50 g tumšās šokolādes
1 tējk. brūnā cukura
1 tējk. cukura
½ tējk. vaniļas cukura
daži gabaliņi tumšās šokolādes
brūklenes dekorēšanai
1. Rupjmaizes šķēlēm nogriez garozu. Mīkstumu sarīvē vai smalki saplucini ar rokām. Plātī ieklāj cepampapīru, ber uz plāts maizes drupačas un pārkaisi ar brūno cukuru. Cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā 20–25 minūtes, līdz maize sagrauzdējusies. Atdzesē.
2. Saldo krējumu lej traukā, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sakul putās.
3. Nelielās burciņās vai limonādes glāzēs liec pa putukrējuma karotei, pārkaisi ar grauzdēto rupjmaizi, tad pārsmērē ar ievārījumu. Atkārto, līdz burciņas pilnas. Pārrīvē tumšo šokolādi, dekorē ar svaigām brūklenēm.