100 Labi padomi recepte: rupjmaizes kārtojums
Pazīstami produkti, neparasts salikums, burvīga garša – tā var raksturot rupjmaizes kārtojumu. Šis deserts ļoti piestāv novembrim ne tikai krāsu, bet arī garšu un sastāvdaļu ziņā. Cel to galdā gan novembra svētkos, gan tad, kad gribi palutināt mājiniekus!
2–3 burciņām
3–4 rupjmaizes šķēles, 200 ml saldā krējuma, 100 ml brūkleņu ievārījuma, 50 g tumšās šokolādes, 1 tējk. brūnā cukura, 1 tējk. cukura, ½ tējk. vaniļas cukura, daži gabaliņi tumšās šokolādes, brūklenes dekorēšanai.
1. Rupjmaizes šķēlēm nogriez garozu. Mīkstumu sarīvē vai smalki saplucini ar rokām. Plātī ieklāj cepampapīru, ber uz plāts maizes drupačas un pārkaisi ar brūno cukuru. Cep cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā 20–25 minūtes, līdz maize sagrauzdējusies. Atdzesē.
2. Saldo krējumu lej traukā, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sakul putās.
3. Nelielās burciņās vai limonādes glāzēs liec pa putukrējuma karotei, pārkaisi ar grauzdēto rupjmaizi, tad pārsmērē ar ievārījumu. Atkārto, līdz burciņas pilnas. Pārrīvē tumšo šokolādi, dekorē ar svaigām brūklenēm.