GarŔīgi

100 Labi padomi recepte: rupjmaizes kārtojums

Jauns.lv

PazÄ«stami produkti, neparasts salikums, burvÄ«ga garÅ”a ā€“ tā var raksturot rupjmaizes kārtojumu. Å is deserts ļoti piestāv novembrim ne tikai krāsu, bet arÄ« garÅ”u un sastāvdaļu ziņā. Cel to galdā gan novembra svētkos, gan tad, kad gribi palutināt mājiniekus!

2–3 burciņām

3–4 rupjmaizes Ŕķēles, 200 ml saldā krējuma, 100 ml brÅ«kleņu ievārÄ«juma, 50 g tumŔās Å”okolādes, 1 tējk. brÅ«nā cukura, 1 tējk. cukura, ½ tējk. vaniļas cukura, daži gabaliņi tumŔās Å”okolādes, brÅ«klenes dekorÄ“Å”anai.

1. Rupjmaizes Ŕķēlēm nogriez garozu. MÄ«kstumu sarÄ«vē vai smalki saplucini ar rokām. PlātÄ« ieklāj cepampapÄ«ru, ber uz plāts maizes drupačas un pārkaisi ar brÅ«no cukuru. Cep cepeÅ”krāsnÄ« 170 grādu temperatÅ«rā 20–25 minÅ«tes, lÄ«dz maize sagrauzdējusies. Atdzesē.
2. Saldo krējumu lej traukā, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sakul putās.
3. Nelielās burciņās vai limonādes glāzēs liec pa putukrējuma karotei, pārkaisi ar grauzdēto rupjmaizi, tad pārsmērē ar ievārÄ«jumu. Atkārto, lÄ«dz burciņas pilnas. PārrÄ«vē tumÅ”o Å”okolādi, dekorē ar svaigām brÅ«klenēm.