Garšīgi

100 Labi padomi recepte: smilšu mīklas cepums ar mannas putraimiem un Indijas riekstiem

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Tikai piecas sastāvdaļas, mazliet darba un – esi ticis pie našķa! Trauslais cepums ar riekstiem ir labs pavadonis pēcpusdienas kafijai – nekā pārspīlēta, tomēr padara jaukākas krēslainās stundas.

55 minūtes
8–12 porcijas

200 g sviesta, 200 g miltu, 90 g cukura, 90 g mannas putraimu, 70 g Indijas riekstu.

1.    Liec miksera bļodā sviestu un cukuru. Izmantojot lāpstiņu, puto, līdz masa ir viegla un krēmīga.
2.    Pievieno miltus un mannu, kul, līdz veidojas mīksta, mazliet ķēpīga mīkla.
3.    Mīklu liec formā (ērtāk – ar izceļamu pamatni) un izlīdzini. Pārkaisi ar riekstiem, viegli iespiežot tos mīklā.
4.    Cep krāsnī 160℃ temperatūrā 35–40 minūtes, līdz cepumi ir gaiši brūni. Cepumu labāk sagriezt gabalos, kamēr tas vēl silts; atdzisis tas kļūst ļoti trausls.