Cīsiņu mūmijas un mocarellas acu āboli - Anna Panna ar meitu Hannu gatavo Halovīna ēdammošķus
foto: Publicitātes foto
Garšīgi

Cīsiņu mūmijas un mocarellas acu āboli - Anna Panna ar meitu Hannu gatavo Halovīna ēdammošķus

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Halovīna vakars ir laiks, kad pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc īsi pirms Halovīna kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

“Man ir bail no zirnekļiem un čūskām, bet Hanna dažkārt pārlasās grāmatas un notic dažādiem tēliem, no kuriem tad pati arī pēc tam baidās,” savas lielākās tumšo rudens vakaru bailes atklāj kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna. Viņas ģimenē Halovīns ir iemesls neparastākam rudens vakaram, taču Anna norāda, ka, piemēram, Ziemeļamerikā, šie svētki tiek atzīmēti daudz košāk un ar lielu vērienu. “Mūsu kāpņu telpā esam vienīgā ģimene ar bērniem, tādēļ pie mums nevalda Halovīna atmosfēra un neviens nenāk spokoties un cienāties ar gardumiem. Mēs dodamies paspokoties pie draugiem, kaimiņus gan netraucējam,” par savām Halovīna tradīcijām stāsta Anna Panna. Tomēr tā ir lieliska iespēja darīt to, kas sagādā prieku: pārģērbties, paspēlēties ar bērniem un pagatavot kaut ko neparastu. Piemēram, Hannai ļoti patīk raganoties, un viņa vis nekļūst par salīkušu večiņu, bet gan par modernu, stilīgu raganu. Un raganām Halovīnā jāceļ galdā raganu cienīgs mielasts! Anna Panna, Hanna un Normunds Baranovskis aicina arī tevi izmēģināt četras šermulīgu un gardu našķu receptes, kas būs pa spēkam ikvienam pavāram un pielabinās pat visbadīgākos mošķus!

1. Salmiņu zirnekļtīkli

Nepieciešams:
sāļie salmiņi;
tumšā šokolāde;
konditorejas maisiņš.

foto: Publicitātes foto

Pagatavošana
Bļodiņā izkausē šokolādi un lej to konditorejas maisiņā. Uz cepamā papīra pamīšus izkārto salmiņus. Konditorejas maisiņam nogriez galiņu un ar šokolādi pāri salmiņiem zīmē zirnekļtīklus. Paplāti ar cepamo papīru liec ledusskapī un ļauj sacietēt.

2. Cīsiņu mūmijas

Nepieciešams:
Vīnes cīsiņi;
kārtainā rauga mīkla;
ola;
kečups.

foto: Publicitātes foto

Pagatavošana
Kārtaino mīklu nedaudz izrullē un sagriez garās strēmelēs.  Tās tin apkārt cīsiņiem. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, uz kura liec aptītos cīsiņus.
Bļodiņā saputo olu. Ar silikona otu pārklāj ar to cīsiņu mūmijas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mūmijas kļuvušas zeltaini brūnas. Kad tās gatavas, ar kečupu uzzīmē tām sarkanas acis.

3. Mocarellas acu āboli

Nepieciešams:
mocarellas mini bumbiņas;
salami;
olīvas;
iesmiņi.

foto: Publicitātes foto

Pagatavošana
Mocarellas bumbiņas aptin ar salami, pa vidu piespraužot nelielu, apaļu olīvas gabaliņu, kas iezīmē acs zīlīti. Visu saspraud kopā ar irbulīti.

4. Šausmīgi laba kūka

Nepieciešams:
jebkura kūka vai kūciņa, piemēram, meduskūka;
cepumi – gan gaiši, gan tumšā krāsā, piemēram, piparkūkas;
šokolādes un cukura glazūra;
šokolādes brokastu pārslas;
želejas tārpiņi un citi saldie mošķīši.

foto: Publicitātes foto

Pagatavošana
Uz gaišajiem cepumiem ar šokolādes vai cukura glazūru veido uzrakstus vai dekorus kā uz pieminekļiem un ieliec ledusskapī. Tumšos cepumus smalki sadrupini, samal vai izrullē ar mīklas rulli, lai iegūtu irdinātai zemei līdzīgu, tumšu masu. Ja kūka ir gaiša, tās virsu un sānus apsmērē ar šokolādes glazūru un uz tās ber tumšo cepumu “zemi”. Uzber arī šokolādes brokastu pārslas, kas izskatīsies pēc akmentiņiem. Tad saspraud kūkas virsū cepumu “pieminekļus” un izdekorē ar želejas tārpiņiem un citām konfektēm.