Kā saglabāt svaigus gurķus līdz Jaunajam gadam: ļoti elementāri!
foto: Pexels.com/@Wendy Wei
Tāpat gurķus var saldēt, iepriekš tos sagriežot.
Noderīgi ikdienā

Kā saglabāt svaigus gurķus līdz Jaunajam gadam: ļoti elementāri!

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Sen zināms, ka augļi un dārzeņi ir garšīgākie un veselīgākie tieši savā sezonā. Tomēr, jo tuvāk ziemai, jo trūcīgāks kļūst sezonālais piedāvājuma klāsts. Šajā sakarā ir vērts atsevišķi apstāties pie jautājuma, kā labāk saglabāt svaigus gurķus.

Kā saglabāt svaigus gurķus bez ledusskapja

Lai saglabātu svaigus gurķus bez ledusskapja, var izmantot vairākus paņēmienus. Viens no veidiem - gurķu mērcēšana ūdenī. Lai to izdarītu, gurķus nepieciešams ievietot lielā ūdens konteinerā un atstāt uz vairākām stundām. Pēc tam gurķi jāizņem no ūdens, jāizžāvē un jāiesaiņo papīrā vai audumā.

Vēl viens veids - gurķu uzglabāšana smiltīs vai salmos. Lai to izdarītu, gurķi jāieliek kastē vai grozā un pēc tam tie no augšas jāpārklāj ar smilšu vai salmu kārtu. Šī metode palīdzēs gurķus saglabāt svaigus uz vairākām dienām.

Kā saglabāt svaigus gurķus ledusskapī

Kā saglabāt gurķus svaigus? Lai to izdarītu, sekojiet šiem soļiem:

  • Sagatavo gurķus: rūpīgi nomazgā gurķus zem tekoša ūdens un nosusini tos.
  • Ielieciet gurķus plastmasas maisiņā vai konteinerā, lai novērstu kontaktu ar citiem produktiem un saglabātu svaigumu.
  • Optimālā temperatūra gurķu uzglabāšanai ledusskapī ir no 7 līdz 10 grādiem pēc Celsija.
  • Ielieciet gurķus ledusskapja aukstākajā daļā, parasti tas ir apakšējais plaukts.
  • Neglabājiet gurķus kopā ar āboliem vai tomātiem, jo šie augļi un dārzeņi var paātrināt gurķu vīšanas procesu etilēna izdalīšanās dēļ.
  • Ja gurķi sagriezti, pārliecinieties, vai tos uzglabā cieši noslēgtā traukā vai maisiņā.

Ja tomēr jūs interesē, kā gurķus saglabāt svaigus līdz Jaunajam gadam, tad te variantu nemaz nav tik daudz. Viena no izplatītākajām metodēm ir gurķu marinēšana. Laiskāks paņēmiens - dārzeņu sālīšana. Turklāt tās ir gatavas jau pēc dažām dienām. Tāpat gurķus var saldēt, iepriekš tos sagriežot. Tie saglabās svaigumu un vitamīnus pēc šāda uzglabāšanas veida. Metodes izvēle atkarīga no jūsu vēlmēm un tā, kā labāk ēdīsiet gurķus ziemā.