Mūsu mīluļi

VIDEO: Krievijā agresīvs cirka lācis uzbūk savam dresētājam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Krievijā cirka lācis uzbrucis savam dresētājam visu skatītāju klātbūtnē.

Aculiecinieku video iemūžināts šausminošs skats, kurā redzams, kā cirka izrādes laikā lācis uzbrūk savam vadītājam. Incidents notika Bijskā, otrajā lielākajā Altaja Republikas pilsētā, netālu no robežas ar Kazahstānu.

Nav skaidrs, kas pamudināja dzīvnieku uzbrukt dresētājam Sergejam Pričiņičam, taču viņš skatītāju uzņemtajos kadros redzams, kā lācis, vārdā Donuts, uzbrūk pieradinātājam un nogāž viņu uz grīdas vecāku ar bērniem pūļa acu priekšā.

Incidents notika tikai dažus mirkļus pēc tam, kad lācis bija redzams braucot uz hoverbordu.

Videoierakstā redzams, kā Donuts grauž nūju, ko dresētājs turēja rokā, lai viņu kontrolētu. Dresētājs saglabāja mieru, lai izvairītos no traģēdijas. Cirka amatpersona caur barjeru iebakstīja lācim vēl vienu nūju. Brīnumainā kārtā viņš, šķiet, zaudē interesi un jau paklausīgi staigā kopā ar dresētāju, it kā nekas nebūtu noticis. 

Cirka vadītājs pēcāk paskaidroja, ka ne dresētājs, ne lācis nav ievainoti: “Tas ir dzīvnieks, un viņi var uzvesties dažādi, viņiem var kaut kas nepatikt, viņi var šādi paust savas emocijas. Katrs treneris to saprot.”

Dzīvnieku cirka izrādēm Krievijā ir sena vēsture, un tās joprojām ir populāras, lai gan pēdējos gados tās tiek rūpīgi pārbaudītas un daudzi apsūdz šovus ekspluatācijā un ļaunprātīgā izmantošanā.

Tēmas