Popularitāti gūst jauna kaķu šķirne - dzīvnieku aizstāvji ir kategoriski pret
foto: Shutterstock
Mūsu mīluļi

Popularitāti gūst jauna kaķu šķirne - dzīvnieku aizstāvji ir kategoriski pret

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Skatījumu dēļ soctīklu lietotāju starpā vērojama savāda tendence - eksotisku dzīvnieku iegāde. Tikmēr dzīvnieku aizsardzības organizācijas iesaka boikotēt kontus, kur tiek demonstrēti nedabiska izmēra sfinksi.

Sfinksi ar lielāku augumu, krunkainu ādu un īsām līkām, spēcīgām kājām, tā saucamie "Bully Cats" (kaķi-huligāni) ir šķirne, kuru sāka audzēt ASV, taču kopš neseniem laikiem tā fiksēta arī Lielbritānijā. Kontu īpašnieki publicē foto un video ar šiem dzīvniekiem, tādējādi virzot modi uz tiem. Tomēr eksperti jau ceļ trauksmi par šo tendenci, raksta "The Independent".

Kaķi ar neproporcionālu ķermeni, pēc speciālistu teiktā, visticamāk, cietīs no nopietnām veselības problēmām. Piemēram, dzīvnieku aizstāvības labdarības organizācija "Naturewatch Foundation" aicina sabiedrību nepadoties jaunajai modei, kas paredz šo kaķu audzēšanu vai iegādi. "Pēdējos gados mēs novērojam arvien ekstrēmākas suņu audzēšanas metodes pasaulē, un šķiet, ka negodprātīgi cilvēki tagad savu uzmanību pievērš kaķu ekspluatācijai tādā pašā veidā, viss alkatības un atzīmju "patīk" sociālajos tīklos dēļ," paziņojuši organizācijas pārstāvji, norādot uz šo kaķu nenormālo popularitāti sociālajos tīklos un nodēvējot šķirni par "katastrofu dzīvnieku aizsardzības jomā".

Pēc speciālistu teiktā, šie kaķi cietīs no dzīves ilguma samazināšanās. Ja kaķi dzīvo vidēji 11,7 gadus, tad nedabiska izmēra sfinksi - 6,7 gadus. To eksistenci aptumšo tīšas šķirnes mutācijas pazīmes - apmatojuma trūkums, ultravioletā iedarbība un aukstuma nepanesība, pundurīgums, kas rada kustību un locītavu sāpju problēmas, kā arī krokota āda, kas pakļauta infekcijām.

Tēmas