Rīgas pašvaldības policijas darbinieki palīdz sunim atgriezties pie saimniekiem
foto: Rīgas pašvaldības policija
Policisti palīdz nelaimē nonākušam suņukam.
Mūsu mīluļi

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki palīdz sunim atgriezties pie saimniekiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies palīgā kādam sunim, kurš pastaigas laikā bija aizbēdzis no jaunajiem saimniekiem un apmaldījies.

Naktī uz otrdienu, Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā pamanītu svešu ģimenes mīluli – suņuku, kurš bija nobijies un nelaida nevienu svešinieku sev klāt.

Likumsargi devās uz notikuma vietu, kur, kamēr tika gaidīti Dzīvnieku patversme "Ulubele" darbinieki, kopīgiem spēkiem ar izsaucēju izdevās suņuku noķert un nolasīt viņa čipu. 

Sazinoties ar suņa īpašnieku, noskaidrojās, ka suņuks iepriekšējā dienā pastaigas laikā aizmucis no jaunā saimnieka, kurš viņu tajā dienā bija iegādājies. Diemžēl vēlajā nakts stundā suņa īpašniekam nebija tehnisku iespēju ierasties pēc sava ģimenes mīluļa, tāpēc likumsargi suni ar savu transportlīdzekli nogādāja pie saimnieka.

“Paldies iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ziņoja par nelaimē nonākušo ģimenes mīluli, un paldies suņuka īpašniekam par labajiem pateicības vārdiem Rīgas pašvaldības policija policistiem, kuru darbs ļāva ģimenes mīlulim ātri atgriezties pie saimnieka,” pausts Rīgas pašvaldības policijas ierakstā.

Tāpat tiek atgādināts, ka likumdošanā ir noteikts pienākums ģimenes mīluļu – suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku (no šī gada 1.jūlija) īpašniekiem viņus apzīmēt ar mikroshēmu (čipu) un reģistrēt. Tas atvieglo iespējas identificēt mājas dzīvnieka saimnieku un pazušanas gadījumā ļauj mīlulim ātri atgriezties mājās.