Garšīgi
2024. gada 10. jūlijā, 15:57
Diļļu pesto - parastais un ar baziliku
Patiesībā diļļu pesto ir kā ātrā mērcīte, lai gan ledusskapī to var uzglabāt vairākus mēnešus. Lai mērce vairāk līdzinātos īstam pesto, var pievienot arī smalki sadrupinātu cieto sieru.
Ja ķiplokus pievieno dillēm, tie, iespējams, nomāks diļļu garšu, toties kombinācijā ar baziliku ķiploki vēl vairāk izcels bazilika aromātu. Mērcei der arī nepārkoksnējušies diļļu kāti un bazilika ziedi.
● 2 buntītes diļļu zaļumu
● 2 diļļu ziedu čemuri
● 1,5–2 ēdk. citrona sulas
● 20 g mandeļu
● olīveļļa
● malti melnie pipari
● sāls
1. Diļļu zaļumus un čemurus sakapā un kopā ar citrona sulu, 1–2 tējkarotēm eļļas un mandelēm sablendē.
2. Pieber sāli un piparus un pielej tik daudz eļļas, lai izveidojas krēmīga konsistence. Pildi mazās burciņās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.