Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jūlijs ir ideāls laiks sēt dārzeņus rudens ražai. Ko šobrīd var sēt?
foto: Shutterstock
Vasaras otrajā pusē labi aug arī lielie baltie redīsi jeb daikoni. Parastajiem redīsiem karstums ne pārāk iet pie sirds, bet daikoni par to tikai priecājas.
Noderīgi ikdienā

Jūlijs ir ideāls laiks sēt dārzeņus rudens ražai. Ko šobrīd var sēt?

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Maldīgi uzskatīt, ka dārzeņus un garšaugus var sēt tikai pavasarī. Jūlijs ir ideāls laiks, lai iesētu tos rudens ražai, raksta žurnāls "100 Labi Padomi".

Iesēj karstumizturīgas salātu šķirnes. Veģetācijas laiks salātiem parasti ir aptuveni 60 dienu, kas nozīmē, ka augusta beigās vai septembra vidū būs lieliska jauno salātu raža. Tagad vari sēt arī dilles – tās izaugs, un tev nevajadzēs ubagot svaigus diļļu zariņus no pāraugušo diļļu kātiem. Atrodi vietiņu spinātiem un skābenēm – izaugs pēc 45 dienām. Starp citu, tos vari sēt vēl augustā. Ja jūlijā iesēsi cukurzirņus, zini, ka ražai, kas ienāksies pēc 40–60 dienām, gandrīz nebūs tārpu.

foto: Publicitātes foto

Vasaras otrajā pusē labi aug arī lielie baltie redīsi jeb daikoni. Parastajiem redīsiem karstums ne pārāk iet pie sirds, bet daikoni par to tikai priecājas. Arī rāceņus un kāļus var sēt jūlijā, turklāt šādi ir lielāka iespēja, ka tos mazāk iekāros kaitēkļi un ka tie priekšlaicīgi izziedēs. Ja dārzā ir tukša vieta, iebaksti tur sviesta pupiņas, rukolu, mangoldu un liellapu lokus; ražu varēsi ievākt septembrī.

Par to kādas puķes sēt jūlijā vari izlasīt “100 labu padomu” jūlija numurā. Turpat arī raksti par to, kāds mēslojums augiem jādod vasaras vidū, kāpēc burkāniem ir zaļi gali un iedarbīgas un ekoloģiskas kaitēkļu atbaidīšanas receptes.

foto: Publicitātes foto

Žurnālu “100 Labi Padomi” vari iegādāties preses tirdzniecības vietās vai digitālajā versijā šeit: