foto: Shutterstock
Jaunu popularitātes vilni piedzīvo dārza skaistules - delfīnijas
Noderīgi ikdienā
2024. gada 7. jūnijs, 16:52

Jaunu popularitātes vilni piedzīvo dārza skaistules - delfīnijas

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Vēl nesen šīs burvīgās skaistules bija manāmas tikai dažos dārzos, kur tās auga jau gadiem, bet tagad delfīnijas piedzīvo gluži vai renesansi, jo ir vienas no pieprasītākajām ziemcietēm.

Turklāt modernās šķirnes apbur arī tos, kas pret delfīnijām līdz šim bija skeptiski noskaņoti. Dažas delfīniju šķirnes var izaugt ļoti garas, tāpēc, pirms pērc, noteikti ielūkojies šķirnes aprakstā un izdomā, vai tieši šai skaistulei būs vieta tavā dārzā un kur tā vislabāk iederēsies. Delfīnijām piemērota saulaina, no vējiem pasargāta vieta un irdena, barības vielām bagāta augsne. Ja stādīsi to smagā augsnē, kas mēdz sablīvēties, rēķinies, ka zeme būs regulāri jāirdina, lai saknēm tiek klāt gaiss. Labi aprūpēta delfīnija bez pārstādīšanas vienā vietā var augt vismaz sešus gadus, tāpēc ierādi tai gana lielu platību, lai cers var izplesties.

Vairāk ar delfīniju kopšanu vari iepazīties 100 labu padomu jūnija numurā; tur aplūkojamas dažas no skaistākajām šķirnēm. Jūnija 100 labos padomos lasi arī par to, kāpēc nezied filadelfi jeb neīstie jasmīni, kāpēc stādīt sausserdi un kāpēc dārzā vajag bizbizmārītes.

100 labus padomus var iegādāties preses tirdzniecības vietās vai digitālā versijā šeit