foto: Buiten-Beeld / Alamy/ Vida Press
Kādas sievietes bagāžā Bogotas lidostā atrastas 130 indīgas vardes
Brazīliete, kura devās uz Sanpaulu caur Panamu, sacīja - šīs vardes viņai ir uzdāvinājusi vietējā kopiena no Kolumbijas dienvidiem.
Mūsu mīluļi
2024. gada 8. februāris, 12:15

Kādas sievietes bagāžā Bogotas lidostā atrastas 130 indīgas vardes

BBC/Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Kolumbijas lidostā pie kādas sievietes uzietas 130 indīgas vardes. Sieviete pašlaik atrodas apcietinājumā par nelegālu dzīvnieku tirdzniecību un amatpersonas paziņojušas, ka viņai draud bargs naudassods.

Dzīvnieki tika atrasti mazās kārbās, dehidrēti un stresa stāvoklī. Brazīliete, kura devās uz Sanpaulu caur Panamu, sacīja, ka tās viņai ir uzdāvinājusi vietējā kopiena no Kolumbijas dienvidiem.

Vietējā policija ziņoja, ka par katru abinieku var nopelnīt līdz pat 1000 dolāriem (913 eiro).

Bogotas vides sekretāre Adriana Soto sacīja, ka par vienu no vardēm, var piemērot 56 miljonu peso sodu (14 000 USD; 11 300 eiro).

Arlekīna vardes, kas līdz šim zināmas arī kā indes šautriņu vardes (Oophaga histrionica), izmēra ziņā ir mazākas par cilvēka īkšķi.

Varžu ādas dziedzeri ražo ļoti toksisku indi, ko pamatiedzīvotāji senāk izmantoja, lai ar šo indi pārklātu medībās izmantojamu šautriņu galus. Attiecīgā inde ir pietiekami spēcīga, lai nogalinātu mazus dzīvniekus.

Arlekīna vardes ir kritiski apdraudēta suga, kura atrodama mitrajos mežos gar Klusā okeāna piekrasti starp Ekvadoru un Kolumbiju, kā arī citās Centrālamerikas un Dienvidamerikas valstīs.

Pēc vietējās policijas teiktā, varžu apdraudētais statuss vardes padara ļoti pieprasītas gan starptautiskajos tirgos, gan privāto kolekcionāru vidū.

Tēmas