foto: Shutterstock
Četri telpaugi, kas "lieliski" novērš pelējuma veidošanos jūsu mājās
Noderīgi ikdienā
2024. gada 29. janvāris, 06:58

Četri telpaugi, kas "lieliski" novērš pelējuma veidošanos jūsu mājās

Jauns.lv

Dārzkopības eksperts Deivids Domonijs ir dalījies ar saviem galvenajiem istabas augu ieteikumiem pelējuma samazināšanai. Telpaugi ir ne tikai noderīgi telpas vizuālā noformējuma papildināšanai, bet arī lieliski palīdz samazināt mitruma līmeni mājoklī. Galvenais ir izvēlēties tādus augus, kas ir īpaši piemēroti noteiktām telpām un kam nav nepieciešama pastāvīga uzmanība.

Portāla “Express” eksperti mājlietu jautājumos uzsver, ka pelējums dzīves vietā rodas pārmērīga mitruma līmeņa dēļ, visbiežāk apdraudētā telpa ir vannas istaba. 
Turklāt apdraudējums nav tikai telpām vien, bet arī cilvēku, kuri tajās dzīvo, veselībai. Ir trīs procesi, caur kuriem pelējums postoši ietekmē cilvēka veselību: alerģiskas reakcijas, infekcijas un toksiska iedarbība.

“Telpaugu izmantošana ir lielisks veids, kā kontrolēt mitruma līmeni mājoklī bez liela finansiāla ieguldījuma. Tas, cik labi augs spēj samazināt mitrumu, ir atkarīgs no tā spējas caur lapām to absorbēt. Pēc tam šis mitrums nonāk pie auga saknēm,” skaidro eksperti. 

Nākamā lapa: Efeja

Tēmas