foto: Suiti.lv
Somi atzinuši Latviju par savu 2023. gada iecienītāko gastronomijas galamērķi
Latvija Helsinkos atzīta par somu 2023. gada iecienītāko gastronomijas galamērķi.
Garšīgi
2024. gada 18. janvāris, 16:17

Somi atzinuši Latviju par savu 2023. gada iecienītāko gastronomijas galamērķi

Jauns.lv

Pēdējā laikā Latvija iekļuvusi vairākos neglaimojošos kulinārijas topos - interneta vietne "TasteAtlas" nodēvējusi sklandrausi par 5. negaršīgāko ēdienu pasaulē, bet latviešu virtuvi par vienu no sliktākajām Eiropā. Tomēr somi šādam apgalvojumam nepiekrīt.

Neraugoties uz dažādiem nelabvēlīgiem topiem, 2023. gads Latvijas kulinārijas dzīvē bijis nozīmīgs - restorāns “Max Cekot Kitchen” ieguva pirmo “Michelin” zvaigzni Latvijā, bet ceļvedī atzinīgi tika novērtēti vēl 26 restorāni valstī.

18. janvārī esam saņēmuši vēl kādu labu vēsti no Somijas -  Latvija Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2024" Helsinkos atzīta par somu 2023. gada iecienītāko gastronomijas galamērķi.

foto: LIAA
Latviju balvai izvirzījusi Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācija, jo mūsu valsts jau ilgu laiku ir somu iecienīts ceļojumu galamērķis. Somu

Latviju balvai izvirzījusi Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācija, jo mūsu valsts jau ilgu laiku ir somu iecienīts ceļojumu galamērķis. Somu tūristi novērtē Latvijas arhitektūru, dabu, mākslu un kultūras piedāvājumu. Turklāt viesi no Somijas Latviju var viegli sasniegt ar autobusu vai automašīnu bez nepieciešamības ceļot ar gaisa transportu, kas arī ir pieejams.

“Pēdējos gados Latvija ir pielikusi daudz pūles, lai uzlabotu un paplašinātu savu gastronomijas kultūru un piedāvājuma klāstu, kļūstot par vērā ņemamu gastronomijas galamērķi Eiropā. Latvijā ir moderni restorāni un kafejnīcas, kas nav aizēnojušas tradicionālās un vēsturiskās vietas. Tāpat restorāni organizē dažādas meistarklases, ko vada kulinārijas pasaulē pieprasīti šefpavāri, tostarp Dānijas un Islandes kulinārijas eksperti. Latvija augstu vērtē  un izceļ savu tradicionālo ēdienu kultūru, pašmāju produktus un vietējo pārtiku,” stāsta Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācijas pārstāvji, uzsverot ilgtspējas nozīmīgo lomu latviešu kulinārijas kultūras attīstībā.

Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācija jau kopš 1972. gada pasniedz balvas īpašām personībām, organizācijām, kā arī ārvalstu galamērķiem. Asociācijā apvienojušies 120 dalībnieki – rakstnieki, fotogrāfi un žurnālisti – no Somijas, kuru darba ikdiena saistās ar ceļošanu.