foto: Shutterstock
Ārsts nosauc iemesls, kāpēc bieža mazgāšanās dušā var būt kaitīgāka nekā tu domā
Noderīgi ikdienā
2023. gada 3. decembris, 05:54

Ārsts nosauc iemesls, kāpēc bieža mazgāšanās dušā var būt kaitīgāka nekā tu domā

Jauns.lv

Ārsts, kurš piecus gadus pārtrauca lietot ziepes, šampūnu un kondicionieri, apgalvo, ka pārmērīga mazgāšanās var būt kaitīga.

Veselības eksperts paskaidroja, ka pārāk ilgs laiks, kas veltīts ķermeņa kopšanai, var būt sliktas ziņas jūsu veselībai. Dr. Džeimss Hamblins skaidroja, ka ir atšķirība starp higiēnas paradumiem, kas vairāk saistīti ar personiskajām un estētiskajām vēlmēm, un higiēnas paradumiem, kas parasti ir saistīti ar sabiedrības veselību.

Intervijā Aspenas institūtam, kas publicēta vietnē „YouTube”, ārsts uzsver, ka, ja katru dienu pusstundu pavadāt dušā un lietojat dažādus mazgāšanās produktus, jūs savas dzīves laikā ar ķermeņa kopšanu saistītām darbībām veltīsiet vairāk nekā divus gadus. Satraucoši, ka tas var kaitēt jūsu veselībai.

"Āda ir pirmā aizsardzības līnija pret slimībām, t.i., tā jau zina, kā sevi aizsargāt. Organismiem un baktērijām, kas dzīvo uz ādas, ir svarīga loma jūsu veselībā. Tomēr, jo vairāk jūs cenšaties tos iznīcināt, jo neaizsargātāks varat kļūt,” skaidro eksperts.

Ārsts apgalvoja, ka tādas slimības kā alerģisks rinīts, astma un ekzēma var izraisīt pārmērīga antibakteriālo ziepju lietošana. Tomēr pie vainas varētu būt arī citi kopšanas līdzekļi, piemēram, šampūns, dušas želeja un dezodoranti.

Tā vietā, lai tērētu daudz naudas ķermeņa kopšanai, ārsts saglabā tīrību un veselību, izmantojot tīru ūdeni, lai noskalotos

Tomēr viņš arī ieteica, ka stingra roku mazgāšana ar antibakteriālām ziepēm, īpaši ņemot vērā Covid, joprojām ir ļoti svarīga.