Kā pareizi vārīt makaronus: eksperts nosauc kļūdu, ko pieļauj visi
Nav tik daudz ēdienu, kurus ēd visi un neprasa daudz laika pagatavošanai. Makaroni un pasta ir šajā īsajā sarakstā.
Kā ziņo "Mirror", lai gan tas ir ļoti populārs ēdiens, ir viena kļūda, ko pieļauj lielākā daļa cilvēku. Tā rada "katastrofālas" sekas un var sabojāt visu prieku.
Eksperts Perijs Īgltons no kompānijas "Seggiano", kas nodarbojas ar makaronu izstrādājumu ražošanu, pastāstīja, ka galvenā kļūda ir nepietiekamais ūdens daudzums gatavojot.
"Nevārīt makaronus pietiekamā ūdens daudzumā ir ļoti izplatīta kļūda. Pārāk maza ūdens daudzuma izmantošanai var būt katastrofālas sekas, jo makaronu ciete šķīst ūdenī, lai pagatavotu ēdienu, un, ja ūdens un makaronu izstrādājumu attiecība ir pārāk zema, tie pārvēršas lipīgā masā," viņš skaidroja.
Saskaņā ar ieteikumiem jāņem 500 ml līdz 1 l ūdens, gatavojot 80-100 g pastas. Ja jums vajag 200 g, ūdens daudzums dubultojas.
Tāpat iesaka izmantot "lielu un dziļu katlu". Tas nepieciešams, lai pārliecinātos, ka tajā pietiek vietas gan ūdenim, gan makaroniem, kad tie uzvārīsies.
Pēc Īgltona teiktā, labāk izvairīties no makaronu pievienošanas ūdenim, pirms tas sasniedz vārīšanās punktu - tā ir vēl viena izplatīta kļūda.
Kopumā galvenais uzdevums, gatavojot makaronus, ir nodrošināt tiem pareizu ūdens attiecību, temperatūru un regulāri maisīt. Šie padomi ir aktuāli visiem makaronu ēdieniem.