Karstā kartupeļu zupa ar speķa kraukšķiem
foto: Shutterstock
Garšīgi

Karstā kartupeļu zupa ar speķa kraukšķiem

Jauns.lv

Silta zupa, kas ir piemērota pagatavošanai mājās un ņemšanai līdzi lielajā zupas termosā, lai baudītu to ārā.

Sastāvdaļas

  • 800 ml buljona
  • 600 g kartupeļu
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g mazos gabaliņos sagriezta speķa
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 sakapāts sīpols
  • 4 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • sāls, malti pipari, muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Sausā katlā ieber speķi un izkausē. Kraukšķīgos gabaliņus izņem no katla.
  2. Katlā palikušajos taukos ieber sīpolus un ķiplokus un izsautē caurspīdīgus. Pievieno kartupeļus un pāris minūtes pacep.
  3. Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Trešdaļu zupas izsmel no katla, bet pārējo sablendē.
  4. Pielej izsmelto zupu un krējumu. Uzvāri, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Kad salej bļodiņās, pārkaisi maurlociņus un speķa kraukšķus.