Kuldīgu izkrāsojis zelta rudens 2023

Kuldīgu izkrāsojis zelta rudens un tā vien aicina doties dabā, lai baudītu krāšņos skatus uz Ventas rumbu un vecpilsētu.

gallery icon
Viena Vide Visiem
2023. gada 23. oktobris, 10:13

FOTO: Kuldīgu izkrāsojis zelta rudens

Jauns.lv

Kuldīgu izkrāsojis zelta rudens un tā vien aicina doties dabā, lai baudītu krāšņos skatus uz Ventas rumbu un vecpilsētu.

Ja rudens siltajās un saulainās dienās nav vēlme sēdēt mājās, lasot grāmatas vai izklaidējoties ar interneta labumiem, tad noteikti vērts doties baudīt zelta rudeni. Ierasts, ka šajā laikā cilvēki parasti dodas uz Vidzemes pērlēm – Siguldu, Cēsīm, Valmieru. Tomēr arī mūsu mīļajā Kurzemē ir gana daudz interesantu un gleznainu vietu, ko apmeklēt oktobra mēnesī. 

Pilsētas vārda izcelsme ir neskaidra, bet uzskata, ka senais kuršu pils nosaukums ir bijis Kuldinga. Tomēr vācu valdīšanas laikā, tas pārveidots, un hercoga Jēkaba dzimtā vieta līdz pat Pirmajam pasaules karam oficiāli saukta par Goldingen, jo kuršu valodas vārds "Kuld" bija pārtapis par vācu "Gold".

Dodies rudenīgā pastaigā, aizraujošā izbraucienā ar velosipēdu vai baudi Kuldīgu neierastākā veidā - iebrienot upē un izstaigājot Alekšupīti neparastā ekspedīcijā.